Bağdadi'yi sadece 'O' bitirir!

Bağdadi'yi sadece 'O' bitirir!

DÜNYA Haberleri

Rus askeri istihbaratı emekli generali Puşkaryov Çeçen lider Kadirov ve ekibinin IŞİD'in liderini etkisiz hale getirebileceğini iddia etti.

Rusya askeri istihbaratı GRU emekli Generali Nikolay Puşkaryov, "Rusya'nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov'un, terör örgütü IŞİD'ın lideri Ebubekir el Bağdadi'yi ele geçirip etkisiz hale getirebileceğini" iddia etti.

Ria Novosti'ye konuşan Puşkaryov, "Eğer Kadirov ve ekibi isterse terör örgütü IŞİD'in liderini ele geçirerek imha edebilir" dedi.

Çeçenistan lideri Kadirov, daha önce IŞİD liderini imha etmek için çalışmalara başladığını belirtmiş ve örgütün ABD tarafından desteklendiğini ve eğitildiğini iddia etmişti. nbsp;

IŞİD'in artan etkisinin Rusya'nın güvenliği açısından tehdit oluşturduğu uyarısında bulunan eski istihbarat yetkilisi, örgütün Batılı istihbarat teşkilatlarınca yönlendirme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

ABD ve İngiltere istihbarat örgütlerinin İslami aşırılıkçı grupları kullanarak Rusya'nın toprak bütünlüğünü tehdit etmeye yönelik çalışmaları olabileceğini savunan Puşkarev, "Bu hareketlerin üst yapısı NATO'nun etkisi altında. Rusya'nın bu olaylara doğrudan müdahalesi olmamalı. Rusya'da yaşayan milyonlarca Müslümanı dikkate aldığımızda bu öngörülemeyen olaylara neden olabilir" dedi.

Kaynak: Rudaw

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...