Dekanı 40 bin lira böyle dolandırdılar

/ Kaynak: DHA
Dekanı 40 bin lira böyle dolandırdılar

YAŞAM Haberleri  / DHA

Bir akademik sınavında jüri üyeliği yapmak için geldiği Adana'da cep telefonu dolandırıcılarına tam 40 bin lira kaptırdı.

Çukurova Üniversitesi'ndeki görevi sırasında Prof. Dr. Osman Genç'i telefonla arayan dolandırıcı kendisini başkomiser olarak tanıtıp, yürütülen bir terör soruşturmasına adının karıştığını söyledi. Bankadaki hesaplarının örgüt adına kullanıldığını anlatan dolandırıcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Genç'e, "Paranız devlet güvencesinde olacak. Soruşturma tamamlandıktan sonra geri alacaksınız. Eşiniz de şu anda ekip arkadaşlarımızla birlikte" diyerek telekonferans yaptırdı.Dolandırıcıların daha önceden şeyleri söyleyip olaya inandırdığı eşiyle telekonferansla görüştürülen Prof. Dr. Genç, dolandırıcının sözlerine inandı. Bankadaki bütün parasını çeken Prof. Dr. Osman Genç, dolandırıcının verdiği hesap numarasına 40 bin lira yatırdı. Bir süre sonra kendini arayan kişiye telefonla ulaşamayan Prof. Dr. Genç, dolandırıldığını anlayınca durumu polise bildirdi.İhbar üzerine harekete geçen polis, paranın yatırıldığı hesabı takibe aldı. Hesabın Diyarbakır'da oturan 20 yaşındaki Süleyman A.'ya ait olduğu belirlendi.

BEN BUNLARA NASIL İNANDIM

Olayla ilgili ifadesi alınan Prof. Dr. Osman Genç, "Prof. Dr. Canan karatay'ın düştüğü hataya düştüm. Her gün televizyonlarda izliyoruz, gazetelerde okuyoruz insanları polisim diyerek dolandırıyorlar diye ama biz de dolandırıldık. Nasıl olduğunu anlamadım, ben bunlara nasıl inandım?"diye hayıflandı.Polis, Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Osman Genç'i dolandıran şüphelileri yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...