PKK'ya şafak operasyonu: 10 gözaltı

PKK'ya şafak operasyonu: 10 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince dün düzenlenen operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

nbsp;Emniyet'ten yapılan açıklamada Sancaktepe, Sultanbeyi, Ümraniye, Pendik ve Beyoğlu'ndaki eşzamanlı baskınlarda yakalanan zanlıların "PKK/KCK terör örgütünün kırsal faaliyetlerine eleman topladıklarının tespit edildiği" belirtildi. Şırnak'ta ise Jandarman, PKK'nın Kuzey Irak'tan, örgütün gençlik yapılanması YDG-H'ye gönderdiği 48 Kalaşnikof tüfek ile 2 roketatar mühimmatı ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı. Öte yandan İdil ilçesinde YDG-H üyeleri, belediyeye ait 2 kepçeye el koyarak Turgut Özal Mahallesi'nin girişine güvenlik güçlerinin girişlerini önlemek için hendek kazdı. Yol kesip kimlik kontrolü yapan teröristlere müdahale eden polis, kepçeleri belediyeye iade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...