Yunan müziğin divası: Millet barışık siyaset karışık

Yunan müziğin divası: Millet barışık siyaset karışık

GÜNDEM Haberleri

İstanbul konseri öncesi çağrı yapan Haris Alexiou, "İki ülke insanı barışçıl yaşarken siyasi düzeyde sorun olması komik."

Yunan müziğinin divası olarak kabul edilen Haris Alexiou, bu yıl beşincisi düzenlenen Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında 7 Kasım'da İstanbul Kongre Merkezi'nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. İstanbul konseri için hazırlıklarını sürdüren Alexiou, iki ülke halklarının birçok ortak özelliği olduğunu söyledi. Türk ve Yunan kültürlerinin de yakın olduğunun müziklerden rahatlıkla anlaşılabileceğini kaydeden Alexiou, "Uzun yıllar birlikte yaşadık. Bunun müziğe yansımaları çok fazla. Keşke siyasetçiler de bizler gibi olabilse. O zaman iki ülke arasında hiçbir sorun kalmazdı. İki ülke insanı barışçıl yaşarken siyasi düzeyde sorun olması çok komik" dedi.
Müziğin, siyasi sorunları tek başına çözemeyeceğini ifade eden Alexiou, şunları kaydetti: "Müzik sadece iki halkı birbirine yakınlaştırır. Yeni nesil belki bu sorunlara çözüm üretebilir. Bu, üstünde durulması gereken bir konu. Türkiye'yi çok kez ziyaret ettim. İnsanlar beni çok sıcakkanlı karşıladılar. Ben de İzmir kökenliyim." Yunan sanatçıdan Türkçe'ye uyarlanan ve Sezen Aksu'dan Yeni Türkü'ye birçok ünlü isim ve grup tarafından seslendirilen "Olmasa Mektubun", "Maskeli Balo" ve "Telli Telli" gibi unutulmaz şarkılara imza attı. ATİNA AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...