Ziraat Bankası 9 ayda 3 milyar TL kâr yazdı

Ziraat Bankası 9 ayda 3 milyar  TL kâr  yazdı

Ekonomi Haberleri

Ziraat Bankası'nın 3. çeyrek net kârı bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 30 artışla 1.02 milyar liraya çıktı.

Ziraat Bankası bu yılın 3. çeyreğinde 1 milyar TL net kâra ulaşarak 9 aylık toplam kârını 3 milyar TL'ye yükseltti. Ziraat Bankası'nın 3. çeyreğe ilişkin finansal verilerini değerlendiren Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Bu yılın ilk 9 ayında açılan 28 şubemizin yanı sıra ATM sayımızı 581 adet artırmış bulunuyoruz. Eylül sonu itibariyle toplam şube sayımız 1.661 ve ATM sayımız 5.934 olarak kaydedilmiştir. 400'ün üzerinde seyreden sadece Bankamız şubesinin bulunduğu yerleşim sayısını artırmayı sürdüreceğiz. Şube dışı kanallardan gerçekleştirilen işlemlerin toplam işlemler içindeki payı bu yıl %62'den %78'e yükselmiş bulunmaktadır" dedi. Bu yılın ilk 9 ayında bilançomuz, %15 artışla 238 milyar TL'ye ulaşırken gayri nakdi dahil toplam kredilerimiz ise reel sektöre kullandırılan krediler ağırlıklı olmak üzere 170,3 milyar TL olarak gerçekleşmiştir" diye konuşan Aydın, "Bu yılın ilk 9 ayında toplam nakdi kredi büyümemiz %20 iken tüketici kredilerindeki büyümemiz %6 olarak gerçekleşmiştir. Bu yılın 3. çeyreğinde toplam mevduatta %4 büyüme kaydetmiş olan Bankamız, yaklaşık 151 milyar TL mevduata sahip bulunmaktadır" dedi. nbsp;
KREDİ HACMİ ARTTI
Menkul kıymetlerin bilanço içindeki payının azalma eğilimini sürdürmekle birlikte sektör ortalamasının üzerinde bulunduğunu belirten Hüseyin Aydın, 3. çeyrek sonu itibariyle menkul kıymetlerin bilanço içindeki payının %26 olurken, kredilerin payının %56 olarak kaydedildiğini ve aktiflerin kredi ağırlıklı yapısının geliştirilmeye devam edildiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...