İran'da gözler onun üzerinde!

/ Kaynak: AA
İran'da gözler onun üzerinde!

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'ın uçak parçaları ithal etmek için ayrılan 400 milyon doların ortadan kaybolduğu belirlendi.

İran Meclisi Sanayi ve Maden Komisyonu Üyesi Hüseynisadr, Ahmedinejad döneminde, uçak parçaları ithal etmek için ayrılan 400 milyon doların ortadan kaybolduğunun belirlendiğini açıkladı.
İranlı İşçiler haber Ajansı İLNA'nın haberine göre; yolsuzluğa konu nbsp;olan miktarın 400 milyon dolar olduğunu ve İran'a uygulanan uluslararası nbsp;ambargolardan yararlanarak yolsuzluğa karışan kişi hakkında soruşturmanın nbsp;başladığını belirten Hüseynisadr, "Elime ulaşan belgelerde, bir kişinin önceki nbsp;hükümet döneminde devletten uçak parçaları ithal etmek için 400 milyon dolar nbsp;kredi aldığı, ancak ülkeye herhangi bir mal girişi yapmadığı görülüyor. Ayrıca nbsp;konu hakkında bir soruşturma da yapılmamış"diye konuştu.


"YOLSUZLUĞU YAPANIN İSMİ VAR"
Hüseynisadr, kendisine ulaşan belgelerde, yolsuzluğu yapan kişinin nbsp;isminin yer aldığı bilgisini de paylaştı.
Ahmedinejad hükümeti döneminde kaybolduğu iddia edilen 80 milyon nbsp;dolarlık petrol kulesi hakkında da bilgi veren Hüseynisadr, konu hakkında bir nbsp;grup milletvekili tarafından Meclis Başkanı Ali Laricani'ye mektup yazıldığını ve nbsp;gelecek haftaya kadar cevap almayı umduklarını belirtti.
ABD ve Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle uçak nbsp;sanayisinde kullanılan bir çok parçanın İran'a satışı engelleniyor.
Bu da, eski nbsp;model uçaklarını yenileyemeyen İran'da, uçak kazalarının yaşanmasına sebep nbsp;oluyor.
nbsp;İstatistiklere göre, İran'da 1979'daki devrimden bu yana düşen 14 yolcu nbsp;uçağında, bin 168 kişi hayatını kaybetti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...