Arda Turan: 'Galatasaray finale gider'

Arda Turan: 'Galatasaray finale gider'

SPOR Haberleri

Yıldız futbolcu Arda Turan, A Milli Takımımız'ın 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılma umudunu sonuna kadar kovalayacağını söyledi.

A Milli Takımımız ve Atletico Madrid'in yıldız oyuncusu Arda Turan, İsveç'te Malmö'yü 2-0 yendikleri Şampiyonlar Ligi maçından önce özel açıklamalar yaptı. 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Kazakistan ile 16 Kasım'da İstanbul'da karşılaşacak ay-yıldızlı ekibin ilk 3 maçta hak ettiği puanları alamadığını kaydeden Arda, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e yüklenmenin yersiz olduğunu vurguladı. Türkiye'nin beklenmedik biçimde 3 maçta 1 puanda kalmasını değerlendirerek sözlerine başlayan başarılı futbolcu, "Grupta sonuna kadar bütün şansları, her şeyi değerlendirip, kovalayacağız. İşimiz zor... Ancak ilk 3 maçta oynadığımız futbolun hakkını alamadığımızı düşünüyorum. Bundan sonra maçlarımızı kazanıp önümüzü görmeye çalışacağız. Hayırlısı, umudu kesmemek lazım. Daha 7 maç ve 21 puan var. Bu takım 7 maçın 7'sini de kazanabilecek güçte. O yüzden sabırlı hareket etmemiz lazım" ifadelerini kullandı. Arda Turan, Malmö deplasmanında gol bölgesinde oynamasıyla ilgili sorumuza ise "Hücumda gezerek oynuyoruz. Gole daha yakın olmak benim için eğlenceli ve güzel. Forvette olmayı seviyorum" yanıtını verdi.
Terim'e destek
Arda Turan, Milli Takım'da oyun olarak kendisine göre ters giden bir şeyin olmadığını belirtirken, Fatih Terim'e destek verdi. Ay-yıldızlı ekibin özellikle Çek Cumhuriyeti ve Letonya maçlarında oynadığı futbolun karşılığını alamadığına vurgu yapan deneyimli futbolcu, "Dünyada bu kadar çok pozisyona giren takım çok azdır. Fatih Terim ülkemizin en önemli ve en büyük teknik direktörü. Maçları tek tek kazanarak toparlanacağımızı ümit ediyorum" dedi.
'G.Saray finale kadar gidebilir'
Arda Turan, Şampiyonlar Ligi'nde hayal kırıklığı yaşatan Galatasaray'ın, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmesini diledi. Milli futbolcumuz, "Umarım Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeyi başarır ve yoluna orada devam eder. Galatasaray'ın, Avrupa Ligi'nde çok başarılı olabileceğini ve finale kadar gidebileceğini düşünüyorum" dedi. Genç oyunculara Avrupa'ya açılmalarını da tavsiye eden Arda, "Hep dile getirdiğim gibi uluslararası seviyede oyuncularımızın olması lazım. diye konuştu. Skorer

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...