Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koalisyon güçlerinin saldırılarında 4 çocuk öldü

Koalisyon güçlerinin saldırılarında 4 çocuk öldü

DÜNYA Haberleri

Koalisyon güçlerinin Nusra Cephesi'nin mühimmat depolarına düzenlediği saldırılarda 4 çocuğun öldüğü bildirildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, İdlib bölgesinde Nusra Cephesi'nin mühimmat depolarına düzenlediği saldırılarda 4 çocuğun öldüğü bildirildi.
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının İdlib'in Harm beldesinde Nusra Cephesi'nin karargah ve mühimmat depolarına hava saldırısında bulunduğu belirtildi.
Saldırıda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, koalisyon güçlerinin Bab Hava sınır kapısı yakınlarını da bombaladığı vurgulandı.
Bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Latif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harm beldesinde Nusra Cephesi'ne ait 2 mühimmat deposunun saldırılar sonucu infilak ettiğini söyledi.
Patlama nedeniyle çevredeki 4 çocuğun yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ve birçok yerleşim yerinde hasarın meydana geldiğini anlatan Ebu Latif, "Koalisyon güçlerinin saldırıları ve mühimmat depolarının patlaması sonucunda yıkılan evlerin enkazından iş makineleri yardımıyla ölü ve yaralılar çıkartılıyor" diye konuştu.
Ebu Latif, İdlib'in Buskaya köyü yakınlarındaki Ahrarı Şam Tugayı'na ait bir yerin de bombalandığını kaydetti.
nbsp;İdlib'in Sarmede, Baki, Kefr Direyn ve Kafr Tahrim beldelerinin de hava saldırılarına maruz kaldığının altını çizen Ebu Latif, Türkiye sınırındaki Bab Hava sınır kapısı yakınlarında bulunan Nusra Cephesi'ne ait karargahların da bombaladığını bildirdi.
Bombalanan yerlerde ölü ve yaralıların olup olmadığına ilişkin bilgi vermeyen Ebu Latif, nbsp;"En büyük saldırılar, Harm beldesinde Nusra Cephesi'nin karargahlarına yönelik oldu" dedi.
Öte yandan İslami Cephe'nin basın sorumlularından Mustafa Sultan, koalisyon güçlerinin İslami Cephe'ye bağlı İdlib'in Sermede beldesindeki Şeri Heyet binasına düzenlediği saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.
ABD önceliğindeki koalisyon güçleri, daha önce de İdlib ve Halep'te Nusra Cephesi'ni hedef alan saldırılar düzenlemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...