Ana sınıfı öğretmenine tüberküloz teşhisi kondu, veliler ayaklandı

/ Kaynak: DHA
Ana sınıfı öğretmenine tüberküloz teşhisi kondu, veliler ayaklandı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Bursa'da bir okulun ana sınıfı öğretmenine tüberküloz teşhisi konuldu, veliler ayaklandı. O sınıfta 60 öğrenci vardı.

Bursa'da, Demirtaş Bucağı İlk ve Ortaokulu'nun ana sınıfı öğretmeni A.Y.'ye tüberküloz teşhisi konuldu. Öğretmen tedavi için görevden ayrılırken, çocuklarına hastalık bulaşmasından endişe eden veliler, aradan bir ay geçmesine karşın ana sınıfındaki 60 öğrencinin sağlık kontrolünden geçirilmemesine tepki gösterdi. Ana sınıfına giden öğrencilerin öğretmen A.Y. ile aynı ortamı paylaştığını söyleyen velilerden Tahir Çalışkan, "Öğretmen bir ay önce hastalığını öğrenince okuldan tedavi amacıyla ayrıldı. Öğretmenin hastalanması bir suç değil, ama okul yönetimi bulaşıcı olan bu hastalıkla ilgili bizlere bilgi vermediği gibi, çocukları da sağlık kuruluşlarında kontrol ettirmedi" dedi.
Gonca Karademir adlı veli de öğretmenin tüberküloz hastalığına yakalandığının kendilerine zamanında bildirilmemesinden yakındı. Çocuğunu kendisinin sağlık kontrolüne götürdüğünü söyleyen Karademir, "Kimsenin evladının canı bu kadar ucuz değil" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğretmenin tüberküloz hastalığı nedeniyle 6 ay süreyle rapor aldığını belirterek, "Çocuklar geçtiğimiz günlerde Halk Sağlığı ekipleri tarafından taramadan geçirildi. Sonuçlar temiz çıkmış!" dedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...