Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzman eczacılar yetiştirilecek

/ Kaynak: AA
Uzman eczacılar yetiştirilecek

SAĞLIK Haberleri  / AA

Hasta odaklı uzmanlık eğitimi alan eczacıların yetiştirilmesine yönelik kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Hasta odaklı uzmanlık eğitimi alan eczacıların yetiştirilmesine yönelik Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.


TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul'da Tahkim Merkezi kurulmasına dair tasarının görüşmeleri yarım bırakılarak, uzman eczacı yetiştirilmesine teklifin görüşmelerine geçildi.


Kabul edilen kanuna göre, eczacılığın herhangi bir uzmanlık dalında uzman olmak ve unvanı ilan edebilmek için Sağlık Bakanlığı'nca kabul ve ilan edilen Türkiye eğitim kurumlarınca verilmiş veya yabancı memleketlerin eğitim kurumlarından biri tarafından tasdik edilmiş ve Sağlık Bakanlığı'nca tescil olunmuş bir uzmanlık belgesini haiz olunacak. nbsp;


Eczacılıkta uzmanlık eğitimlerine, merkezi olarak yapılacak "eczacılıkta uzmanlık sınavı" ile girilecek. nbsp;


Uzmanlık dallarının eğitim müfredatları ve bu müfredatlara göre uzmanlık dallarının temel uygulama alanları ile görev ve yetkilerinin çerçevesi "Eczacılıkta Uzmanlık Kurulu" tarafından belirlenecek.


Kanunla, 56 kadro ihdas ediliyor.


Teklifin yasalaşmasının ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşimi 11 Kasım Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...