Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Suriye'de Horasan Grubu'nu vurdu

/ Kaynak: AA
ABD, Suriye'de Horasan Grubu'nu vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD ordusu, Suriye'deki Sarmada kasabası civarındaki Horasan Grubu'na ait 5 hedefe hava saldırıları düzenlendi.

ABD ordusu, Suriye'de Horasan Grubu'na ait hedeflere hava saldırıları düzenledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş ve bombardıman uçakları ile insansız hava araçlarının dün gece Suriye'nin İdlib kentine bağlı Sarmada kasabası civarındaki Horasan Grubu'na ait 5 hedefi vurduğu belirtildi.


CENTCOM, operasyonun sonuçlarını değerlendirme aşamasında olduklarını, ancak ilk belirlemelere göre operasyonda militanların vurulduğunu ve Horasan Grubu'na ait çok sayıda araç, toplanma amacıyla kullanılan binalarla emprovize patlayıcı cihaz üretim ve eğitim tesislerinin imha edildiğini ya da hasara uğratıldığını bildirdi.


Açıklamada, Horasan Grubu'nun "militan yetiştirme, savaşçı ve para akışına yardımcı olma, ABD ve Batılı hedeflere saldırılar planlama faaliyetlerini içeren bir geçmişi paylaşan Nusra Cephesi ve çekirdek El Kaide grubuna bağlı aşırıcılardan oluşan şebekeye verilen ad olduğu" kaydedildi.


CENTCOM açıklamasında şunlar kaydedildi:
"Bu hava saldırıları, Nusra Cephesi'nin ılımlı Suriye muhalefetiyle çatışmalarına yanıt niteliğinde değildi ve Nusra Cephesi'ni bir bütün olarak hedef almadı. (Saldırılar) Odak noktaları Esed rejimini devirmek ya da Suriye halkına yardım etmek olmayan Horasan Grubu'na yönelikti. Bu El Kaide militanları, Batılı çıkarlara karşı saldırıları ilerletmek için Suriye meselesinden istifade ediyor. Bu şebeke, Avrupa ya da ana vatana ( ABD toprakları) saldırılar planlıyordu ve çıkarlarımızı korumak ve onların harekete geçme yeteneklerini ortadan kaldırmak için kararlı adım attık.ABD çıkarlarına karşı saldırı planlamalarını sekteye uğratmak için gerekli her türlü adımı atmaya devam edeceğiz."

EYLÜL AYINDA DA VURMUŞTU!
Horasan örgütüne yönelik ABD bombardımanı IŞİD'e yönelik operasyonlar kadar eski. Eylül ayında yine Horasan örgütünün Halep kentindeki iki mevzisi vurulmuştu.


ABD'NİN EN ÇOK KORKTUĞU ÖRGÜT!
Bu örgüt Suriye'de Nusra Cephesi içinde konuşlanmış durumda ve tıpkı Nusra cephesi gibi El Kaide Lideri Eymen El Zevahiri tarafından yönlendiriliyor. Adamlarının büyük çoğunluğu Afganistanistan, Pakistan, Kafkasya ve Afrika'dan geliyor. Kuveytli Muhsin El Fadhli tarafından yönetildiği düşünülen örgüt Avrupa'dan da militan bulmaya çalışıyor.

ABD yöneticileri basına verdikleri demeçlerde bu örgütün kendileri açısında IŞİD'ten daha tehlikeli olduğunu ifade ediyorlar. Zira çok fazla adamı olmayan bu örgüt Suriye'deki savaştan çok nbsp;ABD ve Batı güçlerini hedef alıyor ve buralarda eylemler yapmayı planlıyor.

ABD, Fadhli'nin 11 Eylül saldırılarını önceden bilen ve Usame Bin Ladin ile yakın olan birkaç kişiden biri olduğunu savunuyor.
ABD ve Avrupa güvenlik güçleri, yeri ve zamanı tahmin edemeseler de bu örgütün kendi ülkelerinde de eylemler gerçekleştirmek isteyeceğinden emin.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...