ABD en çok korktuğu örgütü vurdu!

ABD en çok korktuğu örgütü vurdu!

DÜNYA Haberleri

ABD uçakları Suriye'de Horasan örgütüne ait hedefleri vurdu.

Suriye'de IŞİD ve El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'ne operasyonlar düzenleyen uluslararası koalisyon güçlerine bağlı ABD uçakları, bu defa horasan isimli örgüte hava saldırısı düzenledi. Örgütün hâkim olduğu beş nokta vuruldu.
Horasan örgütüne yönelik ABD bombardımanı IŞİD'e yönelik operasyonlar kadar eski. Eylül ayında yine Horasan örgütünün Halep kentindeki iki mevzisi vurulmuştu.
ABD'nin en çok korktuğu örgüt
Bu örgüt Suriye'de Nusra Cephesi içinde konuşlanmış durumda ve tıpkı Nusra cephesi gibi El Kaide Lideri Eymen El Zevahiri tarafından yönlendiriliyor. Adamlarının büyük çoğunluğu Afganistanistan, Pakistan, Kafkasya ve Afrika'dan geliyor. Kuveytli Muhsin El Fadhli tarafından yönetildiği düşünülen örgüt Avrupa'dan da militan bulmaya çalışıyor.
ABD yöneticileri basına verdikleri demeçlerde bu örgütün kendileri açısında IŞİD'ten daha tehlikeli olduğunu ifade ediyorlar. Zira çok fazla adamı olmayan bu örgüt Suriye'deki savaştan çok ABD ve Batı güçlerini hedef alıyor ve buralarda eylemler yapmayı planlıyor.
ABD, Fadhli'nin 11 Eylül saldırılarını önceden bilen ve Usame Bin Ladin ile yakın olan birkaç kişiden biri olduğunu savunuyor.
ABD ve Avrupa güvenlik güçleri, yeri ve zamanı tahmin edemeseler de bu örgütün kendi ülkelerinde de eylemler gerçekleştirmek isteyeceğinden emin.

MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...