Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hollande'den işsizlik resti!

Hollande'den işsizlik resti!

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, işsizliği düşürememesi halinde 2017 seçimlerinde yeniden aday olmayacağını söyledi.

Hollande, katıdığı bir televizyon programında 2012'de göreve geldikten sonra hatalar yaptığını kabul etti ancak ekonomik reformlar için "sonuna kadar" gideceğini belirtti. BBC Paris muhabiri Lucy Williamson, bu televizyon mülakatının, Hollande'ın giderek düşen halk desteğini artırma çabası olarak görüldüğünü aktarıyor. Perşembe günü yayımlanan bir anket, cumhurbaşkanının halk desteğinin yüzde 12'ye kadar düştüğüne işaret ediyor.


"GÖREV SÜREM DOLMADAN BUNU BAŞARAMAZSAM"
nbsp;Ülkede işsizlik oranı yüzde 11. Yılın ikinci çeyreğinde ekonomi bir önceki üç aylık döneme göre hiç büyümedi.'Hata yaptım, kim yapmaz ki' Hollande'ın popülaritesi en düşük seviyesine inerken, Marine Le Pen liderliğindeki aşırı sağcı Ulusal Cephe desteğini düzenli olarak artırıyor."Vurdumduymaz davrandım. İki-buçuk yıldır oyalanıyorum. Hatalar yaptım. Kim yapmaz ki?" diyen Hollande, isşizlik eğilimini geri çevirme vaadini tutamamasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Fransız halkına 'İlk beş yılda yapamadım, ama söz veriyorum önümüzdeki beş yılda yapacağım' diyebileceğimi mi sanıyorsunuz. Öyle olmuyor. Görev sürem dolmadan bunu başaramazsam, 2017'de yeniden halkın önüne mi çıkacağımı sanıyorsunuz? Fransız halkı haklı olarak buna izin vermez." nbsp;

BBC TÜRKÇE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...