Uyuşma! Yaşa! Yaşat! kampanyası başladı

Uyuşma! Yaşa! Yaşat! kampanyası başladı

YAŞAM Haberleri

Cerrah yazar M. Emin Güneş'ten yeni roman: İnsan Kokusu Romanla birlikte "Uyuşma! Yaşa! Yaşat!" kampanyası da başlatıldı.

Cerrahlığın yanı sıra yazdığı romanlarla tanınan Genel Cerrahi ve Meme Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş, son romanı İnsan Kokusu'nda, giderek derinleşen sosyal yaramız sokak çocuklarının trajedisini kaleme aldı. İlk romanı "İkra" ve ikinci romanı "İstanbul Seni Affediyorum"dan sonra üçüncü romanı "İnsan Kokusu"nu tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş, Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen lansmanla kitabını tanıttı.
Uyuşma! Yaşa! Yaşat! kampanyası başladı
UYUŞMA! YAŞA! YAŞAT!

Pek çok ünlü isim ve sosyal hizmetler uzmanlarının da katıldığı gecede; konuşmacılar, hızla yaygınlaşan uyuşturucu belası ve artan sokak çocukları tehlikesine dikkat çekti.
Bir avukatın uyuşturucu bağımlısı sokak çocuğuyla olan dostluğu ve müvekkiline olan aşkını konu alan "İnsan Kokusu" kitabının toplumun her kesimine hitap ettiğini belirten yazar Mehmet Emin Güneş, "Hekimim… İnsanların bedenine dokunuyorum, ruhuna da dokunuyorum. Böylece insanların içini acıtacak ama, yüreğine dokunacak bir kitap yazmak istedim" dedi. Uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara kadar indiğini belirten Güneş, "Sokak çocuklarının uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek istedik. "Uyuşma ! Yaşa ! Yaşat!" kampanyasına dönüştü. Ailesel ve çevresel duyarlılık oluşturmak için bilgilendirme toplantıları ve sempozyumlar düzenlenecek. Kitaptan elde edilecek gelir de Umut Çocukları Derneği'ne bağışlanacak" diye konuştu.
Uyuşma! Yaşa! Yaşat! kampanyası başladı
MADDİ DURUMU İYİ OLAN AİLELERİN DE ÇOCUKLARI YALNIZ
"İnsan Kokusu" kitabının tanıtım toplantısına katılan Sosyal Hizmetler Uzmanı Kahraman Eroğlu, "Madde kullanan, sokakta yaşayan çalıştırılan çocuklarla ilgili pek çok araştırma yaptık. Çocukları sokağa iten ve madde kullanmaya teşvik eden ailesel çevresel ve toplumsal pek çok sebep var. En çarpıcı örnek; çocuklar ilgisizlik ve aile bağlarının kopukluğu nedeniyle sokağa meylediyor. Sadece ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları sokağa gider gibi bir algı vardı. Maalesef ekonomik durumu çok iyi olan ailelerin çocukları da yalnızlıktan madde bağımlısına dönüşüyor" diye konuştu.

"TEYAKKUZDA OLMALIYIZ"

Sokağın çocukları cezbedecek her türlü şarta sahip olduğunu belirten Eroğlu, "En masumane şekilde sokağa çıkan çocuk, mutlaka kötülükle karşılaşıyor. Onun için aileler çok ciddi uyarıyorum. Sokaklara tek başına çocuklarınızı yollamayın. Sokaklar çocukları sömüren ve yok eden cani kuruluşlara dönüştü" dedi. Aile bağlarındaki kopukluk, ekonomik sıkıntı, internetin kontrolsüz kullanılması gibi sebeplerle çocukların kendini yalnız hissettiğini açıklayan Eroğlu, "Aile kendi derdinde çocukla ilgilenen yok. Son günlerde artış gösteren bonzai vakalarına da dikkat edilmeli. Madde çok ucuz, maddenin getireceği yıkımla ilgili bilgilendirme noktasında da eksiklerimiz var. Ulaşımı kolay olan ve denetimi yapılamayan bu madde nedeniyle, aileler okullar yerel yönetimler idareciler ve kamu kuruluşları teyakkuzda olmalı" uyarısında bulundu.

BAĞIMLILIKTA FARKINDALIK ÖNEMLİ

Ailelerin çocuklarıyla dost olması gerektiğini ifade eden Eroğlu, "Çocuklar madde kullanırsa hemen belli eder. Derslerinde gerileme, arkadaş ortamında sıkıntı, kendi başına kaldığında derin düşüncelere dalma gibi durumlar oluyorsa aileler hemen uzmana danışmalı. Bize öyle aileler geliyor ki çocuk 2 yıldır madde kullanıyor fakat aile fark etmemiş. Bu durumun da önüne geçilmeli" şeklinde konuştu.
Uyuşturucuya karşı "Uyuşma! Yaşa! Yaşat!" sloganıyla başlatılan kampanyaya da start verilen gece, medya ve sanat dünyasından Seyyal Taner, Cem Arslan, Mine Soley, İnci Ertuğrul, Nevval Sevindi gibi ünlü simaların konuşmalarıyla sona erdi.
nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...