2 işçinin cesedini çıkarıldığı Ermenek'teki maden ocağında son durum!

/ Kaynak: AA
2 işçinin cesedini çıkarıldığı Ermenek'teki maden ocağında son durum!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ermenek ilçesinde maden ocağında mahsur kalan madencilere ulaşmak için çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, maden ocağında 10 gündür AFAD koordinasyonunda devam eden çalışmalar neticesinde dün gece iki madencinin cansız bedenine ulaşıldığı anımsatılarak, mahsur kalan diğer madencilere ulaşmak için çalışmaların aralıksız sürdüğü kaydedildi.
Açıklamada, 28 Ekim 2014 öğle saatlerinde Karaman'ın Ermenek ilçesindeki özel bir linyit kömürü madeninde su baskını meydana geldiği ihbarının alınmasıyla birlikte, AFAD koordinasyonunda başlayan arama kurtarma, su boşaltma, hafriyat çıkarma ve tahkimat çalışmalarının 11 gündür aralıksız devam ettiği belirtildi. Yaklaşık 50 kamu kurumu ile özel ve sivil toplum kuruluşunun yüzlerce kişilik ekip ve onlarca araç ile gece gündüz çalışmalara destek verdiği aktarıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın ilk günden beri yerinden yönettiği çalışmaları, AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın da sahadan koordine ettiği hatırlatıldı.
Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek ve çalışma alanının güvenli bir hale dönüştürülmesi için su çekildikten sonra çamur ve hafriyatin tahliye edildiği ve gerekli tahkimat çalışmasının yapıldığı aktarılan açıklamada, alan temizlendikçe pompaların aşamalı bir şekilde daha aşağıya indirildiği, çalışmaların, alana kurulan seyyar aydınlatma cihazları ile geceleri de devam ettiği dile getirildi.
Bölgede mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için tesisler oluşturulduğu dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Medya çalışanları ve güvenlik güçleri için de özel alanlar kuruldu. Psikososyal destek ekipleri, kömür ocağında mahsur kalan madencilerin çocukları için etkinlikler düzenliyor, ailelere destek oluyor. Büyük bir özveriyle çalışan ekipler için alana çok sayıda çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya sevk edildi. Çalışmalar AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nden yönetiliyor."
Açıklamada, madende mahsur kalan diğer madencilere ulaşmak için çalışmaların aralıksız sürdüğü kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...