ABD'de işsizlik son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi

/ Kaynak: AA
ABD'de işsizlik son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD'de tarım dışı istihdam ekim ayında 214 bin kişi arttı. İşsizlik oranı ise yüzde 5,8 ile Temmuz 2008'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan ekim ayı tarım dışı istihdam verisi, 214 bin kişiye daha iş imkanı sağlandığını ortaya koydu. Ekim ayında tarım dışı istihdamın 235 bin artması bekleniyordu.Beklentilerin altında kalan tarım dışı istihdam artışında sağlık, perakende ve hizmet sektörlerindeki işe alımlar etkili oldu.Bu arada eylül ayı verisindeki artış 248 bin kişiden 256 bine revize edildi. Ağustos ayına ait tarım dışı istihdam verisi de 180 binden 203 bine düzeltildi.Yüzde 5,9'da kalması beklenen işsizlik oranı ise ekimde yüzde 5,8'e geriledi. ABD'deki işsizlik oranı böylece son 6 yılın en düşük seviyesine düştü.
Ekonomistler, ekim ayı istihdam verilerini, ABD ekonomisinin yavaşlayan küresel ekonomiye rağmen istikrarını koruduğu ve iş gücü piyasasındaki güçlenmenin tamamlanmak üzere olduğu şeklinde değerlendiriyor.
İstihdam piyasasındaki gelişmeler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı zamanlaması açısından da önem taşıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...