Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlık Bakanlığından 'tam gün' açıklaması

Sağlık Bakanlığından 'tam gün' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

SAĞLIK Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin 'Tam Gün' kararı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bu karar ile Anayasa Mahkemesi tarafından hekimler ve öğretim üyelerinin tam süreli çalışma esasına yönelik düzenlemeleri Anayasaya uygun bulunmuştur" denildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "6514 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesine başvuru yapılmıştı. Davanın esastan incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türk Tabipler Birliği ve bazı üniversitelerimizin temsilcilerinin sözlü açıklamalarını da dinledikten sonra kamuoyunda "tam gün' olarak bilinen davanın iki geçici maddesi hariç tümünün esastan reddine karar vermiştir.
Anayasa Mahkemesi o hükmü iptal etti
Yüksek Mahkeme'nin iki geçici maddeyle ilgili iptal ve yürütmenin durdurulması kararı çerçevesinde, Resmi Gazetede yayımlanacak karar gerekçesine göre yapılacak yeni bir geçici madde düzenlemesi ile serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel kuruluşlarda çalışan öğretim üyelerinin de tam gün esasına geçişi sağlanacaktır. nbsp;Bu karar ile Anayasa Mahkemesi tarafından hekimler ve öğretim üyelerinin tam süreli çalışma esasına yönelik düzenlemeleri Anayasaya uygun bulunmuştur." nbsp;
nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...