Babacan: Öğrenci servislerinde asla taviz vermeyiz

Babacan: Öğrenci servislerinde asla taviz vermeyiz

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Öğrencilerimizin okula ulaşımında, servisten taviz vermeyiz.'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, servisler konusunda velileri, öğrencileri ve servis işletmecilerini rahatlatan açıklamayı yaptı. Öncelikli dönüşüm programında yer alan ve servislerin kaldırılacağına dair haberleri A Haber'de değerlendiren Babacan, "Öğrencilerimizin okula ulaşımında, servis konusunda taviz vermeyiz ama diyelim ki bir kamu kuruluşumuzun personeli... Servisle gelip gidiyor. Servis kullandığı hatta devlet artık metro yatırımını yaptıysa, artık kusura bakmayacak. A noktasından B noktasına artık metroyla gitmek mümkün. Devlet milyarlarca dolar yatırım yapacak, bir de üstüne aynı alanda servis çalıştıracaksınız. Şu olur, metronun ulaşamadığı çok mahalle var. nbsp;Bunlar hat hat incelenecek ve kimse mağdur edilmeyecek" dedi.


İş güvenliğine ilişkin çok önemli kurallar getireceklerini söylerken, madenlerde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Babacan, "Can acısı hiçbir şeye benzemez, onun için mutlaka gerekli tüm tedbirleri almamız gerekiyor. İş ve can güvenliği konusunda en ufak taviz vermememiz, net kurallar koymamız ve kurala uymayana da ağır yaptırım getirmemiz gerekiyor. Siz kuralı koyuyorsunuz, uyulmuyorsa hiçbir anlamı yok o kuralın. Çok tedbir alınca bu biraz maliyet getirecektir. Türkiye'de kömür biraz daha pahalı olacaktır, ancak olsun varsın, biz buna razıyız. Büyüyelim, kalkınalım ama 'önce insan' diyelim, insanı hiçbir zaman unutmayalım" diye konuştu. Babacan, hükümetin enflasyonla mücadeleye öncelik vereceğini belirterek,?"Bu konu sadece Merkez?Bankası'nın işi değil.?Bütün kararlarda enflasyonla mücadele göz önünde tutulacak" diye konuştu.


Yaza kadar doğalgaz ve elektriğe zam yok
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bugün itibarıyla gelecek yaza kadar artık ne doğalgazda, ne de elektrik fiyatlarında herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz" dedi. Babacan, "Fiyatlarda enflasyon ve ürün maliyetlerinin etkisi gözönünde bulundurularak ayarlama yapılıyor. 2015'te bunu tekrar değerlendiririz" diye konuştu. Babacan, başka bir soru üzerine de otomotivde zaten yüksek olan?ÖTV'de değişiklik planlamadıklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...