Amerikalı komutan Türkiye'den üs istedi

Amerikalı komutan Türkiye'den üs istedi

DÜNYA Haberleri

ABD Komutanı Austin, Türkiye'nin IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyona üsleri ve hava sahasını açmasının, işlerini kolaylaştıracağını söyledi

ABD'nin Orta Doğu'daki askeri stratejisi ve IŞİD'e yönelik operasyonlarla ilgili düzenlenen programda konuşan Austin, "Türkiye'nin İncirlik Üssü'nü koalisyona kullandırmaması, IŞİD'e karşı çabalarınızı ne kadar sekteye uğratıyor?" sorusuna, "Türkler koalisyona yardımcı olmada daha istekli olmaya karar verirlerse, bu şüphesiz katma değer olacak. Özellikle üslerin ve hava sahasının kullanımı konusunda daha çok hak kazanmamız, işimizi daha kolay yapmamızı sağlar. IŞİD onlar için de risk oluşturuyor" cevabını verdi. Austin, IŞİD'le mücadelenin yıllarca sürebileceğini söyledi. Bu arada Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, "IŞİD artık sivillerin arasına girdi ve cephaneye ulaşma stratejisini değiştirdi. Koalisyon güçlerinin yalnızca hava saldırıları düzenlemesi yetersiz; karadan da mücadele edilmeli. Hava ve kara operasyonları konusunda uluslararası koalisyon ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında tam bir koordinasyon olmalı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...