Dolarda korkutan tahmin! 'Baharda 2,50'yi görebiliriz'

Dolarda korkutan tahmin! 'Baharda 2,50'yi görebiliriz'

Ekonomi Haberleri

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, doların daha da güçleneceğini belirterek, 2015'in ikinci çeyreğinde 2,50'nin görülebileceğini söyledi.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, dolarda yaşanan yükselişi Son Baskı programında değerlendirdi. Ökte şunları söyledi: "Brezilye ve Rusya'nın önemli bir negatif ayrışma içinde oldukları bir dönem geçiriyoruz. Ne kadar ertelemek istesek de yaşananlar şunun habercisi Fed'in faiz artırım süreci içine girilmiş bulunuyor. Fed'in ne yapacağı şekillenmeye başladı. ABD'de üç önemli gelişme var. Konut satış verileri, tüketici harcamaları ve banka kredi kullanımı. Üç rakamda da iyileşme görüyoruz. Dolar endeksinde son 10 yılda en önemli yukarı hareketlerden birini yaşıyoruz. Fed başkanları doları izliyorlar. Kendi kendimizi ayağımızdan vurmayalım, sözlü müdahale yapalım dediler. nbsp;Elinde top olan oynayan oyuncu Fed. Diğerleri Fed'e bakarak politika yapmak zorunda. Fed'in içinde iki kanat oluştu. Güvercin olmayan kanatta beş önemli oyuncu var. Dolar endeksi hareketleri içinde 2015'in ikinci çeyreğinden başlayarak tarım dışı istihdam 200-250 bin civarında giderse dolar endeksinde 92-93 test edilebilir. Bu bize dolar/TL'de 2015 ilk çeyrekte 2,35-36'ları gösteriyor. Doların daha güçleneceği bir atmosfer görülüyor. 2015 ikinci çeyrekte 2,50 görülebilir. Biz Rusya'yla aynı gelişmekte olan ülke biriminde yer alıyoruz. Rusya'dan gelen kötü haber TL'de alımlara neden olabilir. Rusya'dan çıkacak paranın bir yere park edilmesi söz konusu olabilir. İlk reaksiyon olarak satış olur ama Türkiye onu negatif olarak algılamamalı. ABD dolarına yardım eden her haber Türkiye için negatif."


Kaynak: cnbce

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...