Valilikten IŞİD iddialarına açıklama

/ Kaynak: DHA
Valilikten IŞİD iddialarına açıklama

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Kocaeli Valiliği, IŞİD militanlarının Irak ve Suriye'ye ulaşmak için yolcu gemileriyle Türkiye'ye geldiği iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Interpol Genel Sekreteri Ronald Noble, Türkiye'nin cihatçı militanlara karşı sınır politikalarını sıkılaştırması nedeniyle, teröristlerin deniz yolunu kullanmaya başladıklarını öne sürdü. Bu açıklama birçok gazetede yeraldı. Bu açıklamayı Fransa'nın Monaco kentinde yaptığı belirtilen Noble'nin ile birlikte, Interpol'ün Terörle Mücadele Direktörü Pierre Hilaire'nin de "Türkiye'nin hava ve kara ulaşımına ilişkin tedbirlerini yoğunlaştırması nedeniyle teröristlerin, savaş bölgesine ulaşmak için yeni yollar geliştirdikleri ve yolcu gemilerini kullandıkları, özellikle Avrupa'dan giden cihatçıların çoğunlukla İzmit'e gittiğine dair kanıtlar var" dedi. nbsp;
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Bu haberlerin geceden itibaren internetteki haber sitelerinde yer almaya başlaması ardından, Kocaeli Valiliği, saat 00.30'da açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şöyle denildi: "Cihatçı Militanlar Yolcu Gemileri İle Türkiye'ye Gidiyor' başlığı ile ulusal basına yansıyan haberin detayında, IŞİD militanlarının Irak ve Suriye'ye ulaşmak için yolcu gemileriyle Türkiye'ye gitmeye başladığı ve militanların deniz yoluyla en fazla gittikleri yerin İzmit olduğu şeklinde Interpol yetkililerine dayandırılarak haberler yayınlanmıştır. Kocaeli ili İzmit Limanı'nda, deniz yolu ile yolcu taşımacılığı hiçbir şekilde yapılmamakta olup, İzmit limanında sadece yük taşımacılığı yapılmaktadır. Bu gemilerde gemi kaptanı ve mürettebatının haricinde her hangi bir yolcu taşınmadığı, yolcu taşınmasının da deniz hukuku ve taşımacılık sistemi açısından da mümkün olmadığı gibi ayrıca tüm bu gemiler 24 saat esasına göre güvenlik birimlerince kontrol edilmekte ve gümrüklü bölgelerde hiçbir şekilde denetimsiz ve izinsiz yolcu ve kişi geçişine izin verilmemektedir. Basına yansıyan söz konusu haber ve iddialar gerçek dışı olup, İzmit limanının hukuki statüsü ve işlevi itibariyle böyle bir olayın gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu konu ile ilgili olarak güvenlik birimlerinin hassasiyeti en üst düzeyde olup, denetimler aralıksız sürdürülmektedir." İzmit Körfezi'nde, daha önce işletmesi TCDD'ye ait olan ve kısa süre önce özelleştirilmesi tamamlanan, Türkiye'nin en büyük limanlarından Derince Limanı'nın yanı sıra 40'a yakın liman statüsünde gümrüklü iskele bulunduğu ifade edildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...