"Sen yukarıda çalış" denilince kurtuldu

/ Kaynak: AA
"Sen yukarıda çalış" denilince kurtuldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında, "Sen yukarıda çalış" denilince kazadan kurtulan Seydi Acar, buruk bir mutluluk yaşıyor.

Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında, "Sen yukarıda çalış" denilince kazadan kurtulan Seydi Acar, buruk bir mutluluk yaşıyor.
Acar, olayın gerçekleştiği gün her zamanki gibi maden ocağına gitti. Görev dağılımı yapılırken sürekli madenin içinde çalışan Acar'a "Sen yukarıda çalış" denildi. Birkaç saat sonra madende mahsur kalanlardan Recep Çilloğlu, işçileri denetlemek için ocağa girdi.
Bu sırada kendisine verilen görevi yerine getiren Acar, madende kaza meydana gelince arkadaşlarını kurtarmak için çırpındı ama başarılı olamadı.


Kurtulduğuna hala inanamıyor
İki çocuk babası Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beş yıllık madenci olduğunu ve hep ocağın içinde çalıştığını belirtti. nbsp;
Kendisinin ocakta mahsur kalmaktan kurtulduğuna hala inanamadığını belirten Acar, "Normalde hep madenin içinde çalışıyordum. O gün içeride mahsur kalan bir arkadaş mesaiye çağrılınca şefimiz bana dışarıda görev verdi" diye konuştu.
Olayın ardından ocağa 30 metre kadar girdiklerini aktaran Acar ancak su nedeniyle ilerleyemediklerini vurguladı. Sonrasında yetkililerin ocağa geldiğini hatırlatan Acar, şunları kaydetti:
"Arkadaşlarım madende mahsur kaldıkları için kurtulduğuma bile sevinemedim. Kaç gündür onlardan gelecek iyi bir haberi bekliyoruz. Ben de bugüne kadar hep çalışmalara katıldım. Evde duramıyorum. Zaten kaç gündür uyku nedir bilmiyorum. Arkadaşlarım madende mahsur kaldığı için kurtulduğuma bile sevinemedim."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...