IŞİD'e esrarengiz darbeler!

IŞİD'e esrarengiz darbeler!

DÜNYA Haberleri

Irak'ın işgal altındaki Musul kentinde IŞİD'in karargahı bombalanırken, örgüt mensuplarına da ateş açıldı.

Rûdaw'a konuşan KDP Musul Şube Sorumlusu, dün akşam Musul'un El Cusk mahallesinde bulunan IŞİD'in karargahının patlatıldığını belirtti.
Yıkılan evin, IŞİD'in el koyup, karargah olarak kullandığı Ninova Sağlık Müdürü Dr. Selahaddin Zenuni'ye ait olduğu öğrenildi.
Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre, bu sabah da, kim oldukları bilinmeyen bir grup silahlı kişi, şehir merkezinde IŞİD örgütü mensuplarının 4 araçlık konvoyuna ateş açtı.
Musul'da bir süredir, örgütün baskılarına bir tepki olarak bölgede bulunan silahlı gruplar, IŞİD'lilere saldırılar düzenliyor.
Ninova vilayetinin merkezi olan Musul'da, 4 Kasım'da da, aynı zamanda örgütün "Musul Müftüsü" ilan edilen "vilayet mahkeme başkanı" Usame Abdulwaha Alta'i ve IŞİD'in "din eğitimi sorumlusu" Abu Dua ElYemeni adlı emirler, silahlı saldırı sonucu ölmüştü.
5 Kasım'da dai yine kim oldukları saptanamayan silahlı kişiler, şehrin Hıristiyanlar Mezarlığı yakınlarında örgütün bir aracını taramıştı. Olayda 4 IŞİD'li öldürülmüştü.
Son günlerde Musul'da IŞİD örgütü mensuplarına düzenlenen saldırıları üstlenen olmadı. nbsp;
Edinilen bilgilere göre, Musul halkı, IŞİD'i temizlemek için koalisyon güçleri ve Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri'nin ortak ve kapsamlı bir operasyonunu bekliyor.
Irak'ın en büyük ikinci şehri olan Musul, başkent Bağdat'tan 355 kilometre uzaklıkta bulunuyor. IŞİD'in Haziran'dan beri işgal ettiği kentte medyaya izin verilmiyor. nbsp;
Öte yandan, IŞİD'in Musul'da cami imamlarını görevden alarak, yerlerine kendi mensuplarını görevlendirdiği öğrenildi.

Kaynak: Rudaw

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...