Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu açıkladı! Türbelere giriş ücretsiz olacak

/ Kaynak: AA
Davutoğlu açıkladı! Türbelere giriş ücretsiz olacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, Mevlana Türbesi ve Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'ne girişlerde bundan sonra para alınmayacağını bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'nin yanında bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen "4. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Günü" etkinliğinin açılışında, "İnşallah Hacı Bektaş-ı Veli'nin türbesi ve aynı şey Konya'da da geçerli, Hazreti Mevlana'nın türbesine girişler için bundan sonra para alınmayacak" dedi.


Bir Konyalı olarak para alınmasından hep ıstırap duyduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:


"Maalesef bu dergahlar kapandığı zaman kültürel özellikleri de kaybolmaya yüz tuttuğunda resmi kurumlar haline dönüştürüldü, yani müzeler haline dönüştürülerek korundu ki bunu da şurada zikredeceğim; Anadolu'daki her bir dergahı ve değişik mekanları bilirim, çoğunu, hepsini bilirim diye iddia edemem, her biri de güzelleştirilecek. O ayrı yasal birtakım zorunluluklar getiriyor tümüyle meseleyi ele almak ama en azından bu kararı biz idari tasarruf olarak yapabiliriz. Bu dergahlara girişlerde para alınmaz. Artık resmi hüviyeti başka şekilde tanımlarız belli anayasal çerçevelere ters düşmemek açısından ama Konya'da da aynı talimatı verdim 'müzeyi başka bir yerde kuralım yanında yine aynı ölçüde de aynı mimari özelikleri taşıyacak şekilde ama Hz. Mevlana'yı ziyaret eden birinden para almak... Dua edecek, irfan, edep öğrenecek biz ondan para alıyoruz. Bu bize yakışır mı? Hacı Bektaş-ı Veli'ye gelecek, oradaki her bir sembolden bir ders alacak. Edeple girecek, biz ondan para alabilir miyiz? İlk yapacağımız uygulamalardan biri inşallah. Diğer mekanlarda da varsa onlarda da yapacağız ama öncelikle bildiğim iki büyük mekan var Hacı Bektaş-ı Veli türbesi ve Hz Mevlana'nın türbesinde müze kısmıyla türbe kısmı ayrılacak o makamlara girenler huşu içinde dünyevi bir şey düşünmeden, edeple haya ile o mekanlara girecek dualarını edecek ve çıkacak."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...