Fenerbahçe zirvedeki yerini korudu

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe zirvedeki yerini korudu

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor'u 2-1 yenen Fenerbahçe, zirvedeki yerini korudu.

Sarı-lacivertliler, 6. dakikada kendi kalesine gol atarak 1-0 geriye düştüğü ve bir de penaltı atışından yararlanamadığı mücadeleyi, 41. dakikada Kadlec'in, 80. dakikada da ikinci yarıda oyuna giren Webo'nun attığı gollerle 2-1 kazandı.

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçıyla ligde galibiyet sayısını 6'ya, puanını da 19'a yükseltti. Sarı-lacivertli takım, kendisiyle aynı puana sahip Galatasaray'ın averajla önünde yer alarak, liderliğini sürdürdü.

Maç boyunca rakip kalede çok sayıda pozisyon bulan Fenerbahçe karşısında, Çaykur Rizespor'un kalecisi Serkan Kırıntılı oldukça başarılı bir performans ortaya koydu.

Emenike ilk yarıda forvette, ikinci yarıda solda

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, maçın ikinci yarısı başlarken yaptığı oyuncu değişikliğinin ardından, karşılaşmaya forvette başlayan Emenike'yi orta alanın soluna çekti.

Sarı-lacivertli takımın forvetinde ikinci yarıda Kadlec'in yerine oyuna giren Sow görev aldı.

İsmail Kartal, rakip kalede aradıkları gol gelmeyince karşılaşmanın 64. dakikasında Meireles'i kenara alıp, üçüncü forvet oyuncusu Webo'yu sahaya sürdü.

Son iki lig maçında kırmızı kart

Çaykur Rizespor, son iki lig maçını, futbolcularının gördüğü kırmızı kartlar nedeniyle 11 oyuncusuyla tamamlayamadı.

Karşılaşmanın 10. dakikasında sarı kart gören Kıvanç, 53. dakikadaki sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Karadeniz temsilcisinde, geçen hafta Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor ile yaptıkları mücadelenin 27. dakikasında da Ali Adnan kırmızı kart görerek oyun dışında kalmıştı.

İsmail Kartal sahaya girdi

Maçın 58. dakikasında Emenike'in ceza alanı içinde yerde kaldığı pozisyonda penaltı itirazlarında bulunan Fenerbahçe'de, teknik direktör İsmail Kartal sahaya girdi.

Nijeryalı futbolcunun yerde kaldığı pozisyondaki kararı nedeniyle hakem İlker Meral'e tepki gösteren sarı-lacivertliler, uzun süre hakeme itiraz etti. Teknik direktör Kartal da tepki gösterirken, taç çizgisinden bir iki adım kadar içeriye girdi.

Fenerbahçe tribünleri pozisyondan sonra uzun süre hakem kararına tepki gösterdi.

Notlar

Karşılaşmanın ilk yarısında maraton üst tribünün sol tarafındaki grubun "Yönetim istifa" tezahüratları, stadın diğer tribünlerinden tepki aldı.

Bu grup yönetim kuruluna tepkili tezahüratlar yaparken, tribünlerden bir ara "Aziz Yıldırım" tezahüratları yükseldi.

Protestolu tezahüratlar yapan grubun, "Yönetim uyuma taraftarın dışarıda" şeklinde tempo tutması dikkati çekti.

Karşılaşmanın 90+5. dakikasında Koray Altınay'ın müdahalesiyle yerde kalan Sow, sedye ile oyun alanında çıkarıldı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...