Mağdur miniklere özel tedbirler!

Mağdur miniklere özel tedbirler!

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, özellikle suç mağduru ve sokakta risk altında bulunan çocukların suça karışmasını önlemek için geniş bir çalışma başlattı.

Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlıkla ortaklaşa yürütülecek çalışmada, çocukların suça teşviki önlenecek, suç işlemeye meyilli çocukların eğitilmesi sağlanacak. 2015 Hükümet programına göre, çocuk koruma ve adalet sistemlerinin koordineli olarak ilerletilmesi planlanıyor. Buna göre, suç mağduru, suça sürüklenen ve sokakta risk altında bulunan çocuklara yönelik çocuk destek merkezleri açılacak. Hâlihazırda mevcut olan kuruluşlar ise geliştirilecek. Ayrıca çocuklara verilen psikolojik destek programları da artırılarak her çocuğa ulaşılması da sağlanacak. Çalışmanın Adalet Bakanlığı ayağında ise, çocuklar hakkında adli merciler tarafından alınan koruyucu ve destekleyici nitelikteki tedbirler yerine getirilecek. Çocuğun işlediği suçun hukuka intikalinden önce arabuluculuk ya da zararı ödeme gibi alternatif yöntemlerle çözülmesi düşünülüyor. Ayrıca adli safhada çocukların negatif etkilenmemesi için özel tedbirler alınacak.
Ebru Karatosun ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...