Avusturyalı enerji devi çöpten gaz için Türkiye'de

Avusturyalı enerji devi çöpten gaz için Türkiye'de

Ekonomi Haberleri

Avusturya merkezli BDI – BioEnergy International AG, Türkiye pazarlarındaki etkinliğini artırmak amacı ile harekete geçti.

nbsp;BioEnergy International AG, 2013 yılı sonunda açtığı Fransa ofisinden sonra Türkiye ofisini de İzmir'de faaliyete geçirdi. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Onur Taş, şirketin Türkiye'de biyoenerji alanındaki geleceği görerek yatırım kararı aldığını söyledi. Onur Taş, nbsp;burada biyogaz üretmek için belediyeler ve sanayi olmak üzere iki önemli kaynağın mevcut olduğunu ifade ederek, "Belediyeler ve yatırımcılar için kuracağımız biyogaz ve biyodizel tesisleri için yerel yan sanayiinin oluşumuna da katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. nbsp;Yılda 25-30 milyon ton civarında karışık olarak toplanan belediye atığı olduğunu vurgulayan Onur Taş, "Bu miktarın 10-15 milyon tonluk kısmı biyogaz üretme kapasitesine sahip. Ayrıca Türkiye'de gıda, tarım ve hayvancılık sektörleri bazında çok büyük üretim kapasiteleri mevcut" diye konuştu.
Ekonomi Servisi nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...