Mescid-i Aksa'ya saldırı Mavi Marmara'dan beter

Mescid-i Aksa'ya saldırı Mavi Marmara'dan beter

DÜNYA Haberleri

Behçet Atila: Mavi Marmara'da İsrail bize saldırdı, şehitler verdik ama o gün yaşadıklarımız, Mescid-i Aksa saldırısının onda biri kadar bana ağır gelmedi.

Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail askerleri tarafından 2010 yılı mayıs ayında yapılan baskında 9 kişinin öldüğü Mavi Marmara gemisinde bulunan Behçet Atila, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'yı postallarıyla kirletmelerinin kendilerini Mavi Marmara saldırısından daha fazla üzdüğünü söyledi. Aynı zamanda İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa temsilciliğini yürüten Atila, "Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Mavi Marmara'da İsrail bize saldırdı, şehitler verdik, yaralılarımız vardı ama inanın o gün yaşadıklarımız, bu saldırının onda biri kadar bana ağır gelmedi. Siyonistlerin ilk kıblemize yaptığı bu saldırı alçaklığın zirvesidir. Tüm Müslümanları uyanmaya, birleşmeye ve direnişe davet ediyorum" dedi. Bu arada İsrail polisi Nasıra kentinde bir Filistinliyi öldürdü. Hayreddin Hamdan (22) isimli gencin, İsrail polisi tarafından "soğukkanlılıkla" öldürüldüğü belirtildi. Diğer taraftan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cudeh ile telefonda görüşerek, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını hakkında uluslararası alanda atılabilecek adımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Çavuşoğlu, Ürdün'ün de üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'in işgallerine karşı acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

SURDA BİR GEDİK…

Filistinli barış eylemcileri, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 25. yıl dönümü sebebiyle, Kudüs'te İsrail'in Filistinlileri birbirlerinden ayıran ve "Utanç Duvarı" olarak adlandırılan duvarında delik açtı. Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşimcilerine Karşı Direniş Komiteleri eylemcileri, kentin Bi'r Nabala beldesi yakınlarında duvara Filistin bayrağı dikti. İsmini vermek istemeyen bir eylemci, "Bu delik, Filistin topraklarını İsrailli yerleşimcilerin çıkarları için bölen Ayrım Duvarı için sonun başlangıcıdır. Bu duvar, modern çağda ırkçı ayrılığın ifadesidir" şeklinde konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...