Galatasaray Dortmund darbesi sonrası Karabük'te ayağa kalktı

Galatasaray Dortmund darbesi sonrası Karabük'te ayağa kalktı

SPOR Haberleri

Kasımpaşa önünde üç puanı getiren Umut Bulut bir kere daha sahne aldı

Dortmund darbesi sonrası G.Saray'ın vereceği reaksiyon önemliydi. Prandelli'nin böylesi bir mental-fiziksel yorgunluk sonrası kenarlara Hamit-Dzemaili ikilisini yerleştirerek set oyununu tercih etmesi mantıklı sayılabilirdi. Takımı ileri geri çalışacak, tempo yapacak halde değildi. Topu ayağında tutup rakip yarı alana yerleşerek sonuca gitmeye çalışan İtalyan çalıştırıcı maçın başında gol bulmanın da avantajını cebine koydu. Sol köşeden Selçuk'un kullandığı kornerde ön direkte Chedjou kafayla topu ağlara göndererek, Galatasaray'ı öne geçirdi: 0-1. Sonrasında vites artırmadan, topu mümkün olduğunca bırakmadan, güvenliği alan savunmasıyla ön planda tutan Cimbom, Burak'a uzun top indirerek skor da aradı. 17. dakika sonrası Karabük de oyuna belirgin bir şekilde asılmaya başladı. 20. dakikada Sneijder'in pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Dzemaili'nin sert vuruşunda top kaleci Waterman'dan döndü, önemli fırsattı. nbsp;


Kurtarıcı sahne aldı
36. dakikada Kumbela'nın sağ kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Hakan Özmert'in beklemeden vuruşunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi. İlk yarı tek golle bitti. 55'te Galatasaray'ın ceza yayı önünden kazandığı frikikte Selçuk sağ köşeye vurdu topu; Waterman uzanarak çıkardı. Yan toplarda belirgin adam paylaşma hataları yapan Aslan bunun faturasını 57'de ödedi. Sağ köşeden kullanılan kornerde arka direkte Emre kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1. Topu ileride tutmakta artık çok zorlanan takımına Umut'u monte eden Cesare ikinci gole yaptığı değişiklikle uzandı bu defa. 71'de soldan Dzemaili'nin yaptığı ortada arkaya seken topu Umut filelere gönderdi: 1-2. Karabük beraberlik için iyiden iyiye G.Saray yarı alanına yığıldı. Tabi ki defans güvenliğini de riske attı. 86'daki uzun topa Burak hareketlendi, kaleci Waterman'ı da geçti ama topu fazla açtı; son andaki vuruşuna Waterman yetişti ve golü önledi. G.Saray lig yarışında çok kritik bir üç puan kazandı.
ÖMER ÇETİN ENGİN


Prandelli, Karabük galibiyeti sonrası İMALI konuştu:
Bu kadar puanı kim topladı?
"Galatasaray yıllardır ligde hiç bu kadar başarılı oldu mu? Spekülasyonlar her zaman sıfır puan getirir. Biz ise şu anda birinciyiz"
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 2-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçı sonrası mesajlar verdi. İtalyan hoca, yönetimin yeni teknik direktör arayışı içinde olduğuna yönelik spekülasyonlar hatırlatılması üzerine "Bu durum mesleğimizin bir parçası. Baktığınızda yıllardır bu kadar puan toplamamış Galatasaray. Takım beni takip ediyor. Biz çok çalışıyoruz. Spekülasyonlar her zaman sıfır puan getirir. Biz ise birinciyiz şu anda" diye konuştu. İtalyan çalıştırıcı, "Umut Bulut çok cömert bir futbolcu, sürekli çalışıyor ve takıma katkı sağlıyor, onun bu özelliğini çok seviyorum" dedi.
Taktik icabı oyundan aldım
Prandelli, Sneijder'i oyundan alma sebebini ise "Kendisi Dortmund sonrası ufak bir sakatlık yaşadı boynuyla ilgili. Oynamak istedi. İlk 20 dakika doğru işler yaptı. Sonrasında taktiksel olarak takımı daha iyi yere taşımak için böyle yapmak istedim" diyerek anlattı. İtalyan çalıştırıcı, "Burak 4 pozisyon buldu. Ama değerlendiremedi, şanssızlık oldu. Maçta karakteri, duruşu gayet iyiydi" diyerek oyuncusunu korudu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...