İsmail Kartal Sambacıya Rize önünde ilk on birde forma verdi

İsmail Kartal Sambacıya Rize önünde ilk on birde forma verdi

SPOR Haberleri

Hafta içindeki idmanda hırsıyla dikkat çeken Brezilyalı yıldızın 3 maçlık forma hasreti sona erdi

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal Beşiktaş derbisi sonrası "Artık sıra sende" diyerek Diego Ribas'a 11 kapısını aralamıştı. Bu motivasyonla Brezilyalı idmanlarda dikkat çekici bir performans sergilemişti. Ancak Beşiktaş'a gol atan Sow'un da etkili performansı Senegalli'yi bir adım öne geçirmiş görünüyordu. Son idmanda Sow'u as takımda oynatan İsmail Hoca maçta ise sürpriz yaptı ve 11'deki tercihini Diego'dan yana kullandı. Brezilyalı futbolcu Diego Ribas böylece 3 hafta aradan sonra ilk 11'de sahaya çıktı. İsmail Kartal en son ligin 5. haftasında Saracoğlu'ndaki Torku Konyaspor maçında ilk 11'de görev verdiği, ardından G.Saray ve Beşiktaş derbilerinde yedek oturttuğu, G.Birliği maçında ise son 20 dakikada görevlendirdiği Diego Ribas'a 3 hafta sonra Çaykur Rizespor karşısında yeniden ilk 11'de şans tanıdı.
Fener'de iki değişiklik
Teknik Direktör İsmail Kartal, sakat ve cezalı futbolcular sebebiyle Beşiktaş derbi maçının ilk 11'inden zorunlu iki değişiklik yaptı. Sarı kart cezalısı Caner Erkin'in yerine defansın solunda Hasan Ali'ye görev veren Kartal, sakatlığı bulunan Emre'nin yerine ise orta sahada Diego Ribas'a ilk 11'de şans tanıdı. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz ve cezalı Caner Erkin maç kadrosunda yer almadı.


4 POZİSYON, 2 YORUM
F.Bahçe-Ç.Rizespor maçında tam 4 tartışmalı penaltı pozisyonu yaşandı. Hakem İlker Meral'in 1 defa penaltı noktasını işaret ettiği maçta Ç.Rizesporlu Eren 3 pozisyonda başroldeydi.



MUSTAFA ÇULCU
1. PENALTI
2.dakikada Ç.Rizesporlu Eren elle oynuyor. Çok net bir penaltı. İlker Meral sanıyorum henüz maça konsantre olamamıştı.
2. PENALTI
13.dakikadaki pozisyon bence penaltı. Futbol göğüsle de oyanan bir oyundur. Her oyuncu isterse kendini sakınabilir. Eren refleksle elle oynuyor, istese göğsüyle de mani olabilirdi.
3. PENALTI DEĞİL
41.dakikada verdiği penaltıya asla katılmıyorum. Eren röveşataya kalkıyor, Mehmet Topal arkada kalıyor. Rakibini göremiyor. Futbolda röveşata vardır. Önce ben kalktım, sen kafanı veya vücudunu sokarsan bu doğaldır. nbsp;
4. PENALTI nbsp;
58.dakikada Koray'ın Emenike'ye yaptığı hareket, gecenin hiç tartışılmayacak en net penaltısıydı. Koray kayarak geldi ve Emenike'yi indirdi. Hakem maalesef penaltı çalmadı.


BÜNYAMİN GEZER
1. BELİRSİZ
2.dakikada Eren topla elle mi oynuyor, tam belli değil. Karar verebilmemiz için mevcut görüntü yeterli değil. nbsp;


2. PENALTI DEĞİL
13.dakikada Emenike'nin şutunda Ç.Rizesporlu Eren'in elleri doğal konumunda. Mesafe çok yakın. Top gelip çarpıyor. Burada oyuncunun yapabileceği bir şey yok. Bence bu penaltı değil.


3. PENALTI nbsp;
41.dakikadaki hakem İlker Meral'in verdiği penaltı kararı son derece doğru. Ç.Rizeli Eren röveşataya kalkıyor, top yerine rakibi Mehmet Topal'a vurduğu için bu pozisyon tartışmasız penaltı. nbsp;


4. NET?PENALTI nbsp;
58.dakikada Ç.Rize stoperi Koray, Emenike'yi ceza sahası içinde kayarak dağıtıyor. Topla hiç ilgisi yok. Çok net bir penaltıyı İlker Meral atladı.


Yıldırım dediğini yapıyor! nbsp;Kombineler iptal
Muhalif taraftar gruplarına savaş açan sarı-lacivertliler 400 taraftarın kombinesini iptal etti

Fenerbahçe Yönetimi, muhalif taraftar gruplarına göz açtırmıyor. Daha önce 'Alex' tezahüratları yüzünden bir taraftar grubuna savaş açan Başkan Aziz Yıldırım, şimdi de 'Yanal' için yapılan tezahüratlar için sıkı önlemler alıyor. Geçtiğimiz günlerde 'evrakları eksik olduğu' gerekçesiyle basketbol takımının maçına taraftarların alınmasına engel olan sarı-lacivertli yönetim, Maraton G-H bloklarda yer alan 400 taraftarın kombinelerini de iptal etti. Maça girmek için stada gelen taraftarlar kombinelerin iptal edildiğini gişede öğrendi. 1300 lira vererek kombine alan taraftarlar, Saracoğlu Stadı'nın Maraton tribünü önünde toplanıp yönetimi istifaya davet etti. nbsp;Ayrıca, Gençlerbirliği maçında Ersun Yanal tezahüratlarının yoğun olarak yapıldığı "Okul Açık" tribününe de maç öncesi bilet satışı yapılmadı.


AZİZ YILDIRIM SPOR OKULLARINA EL ATTI
Zihniyet değişecek
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Okulları'nın toplantısına katıldı. Spor okullarına artık başka gözle bakacaklarını ifade eden Yıldırım, "Beklentilerimiz daha farklı olacak. Para kazanma fikrini bir yere bırakacağız. 17 bin çocuk spor okullarında eğitim görüyor ama kulüplere kazandırılan sporcu sayısı çok az. Bu zihniyetinde değişmesi lazım. Sporcu sayısını 17 binden 50 bine çıkarmamız lazım. Bu kulübe artık dışarıdan sporcu almak istemiyoruz. Spor okullarından gelecek sporcuları bütün takımlarımıza dağıtacağız" dedi. nbsp;
Bilimsel çalışacağız
Yıldırım, eğitimsel olarak çalışmalar yapacaklarını da belirterek, "Her türlü ekiplerle denetlemeler yapacağız. Çocuklar bilgisayar ortamlarından bulundukça gelişimleri engelleniyor. Yılda 3 defa ölçüm yapılacak. Ailelere de tavsiyeler vereceğiz. Bilimsel çalışmalar yapacağız. Ailesi elinden tutup buraya getirdi, oynadı gitti yok. Ben ticarete karşıyım. Maddi kazanç sağlanmasını istiyorsak, bu ailelerin çocuklarını kulübe üye yapmamız gerekiyor. Ticaretin dışında Türk sporuna faydalı gençler yetiştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. nbsp;


KRASİC'TEN İTİRAF! O KADAR PARAYI BIRAKAMAZDIM
Fenerbahçe'de kadroya giremeyen Milos Krasic, ocak ayında sarı-lacivertli takımla yollarını ayıracağını söyledi. İtalyan basınına açıklamalarda bulunan Sırp oyuncu, "Takımdaki yerimi kaybettim. Fenerbahçe'nin gelecek planları arasında yokum. Dürüst olmak gerekirse bu kadar fazla parayı bırakıp gidemezdim. Ama sanırım ocakta yollarımızı ayıracağız. 30 yaşındayım ve en az 2-3 yıl daha oynayacağımı düşünüyorum" dedi. Fenerbahçe, 2012 yılında 7 milyon avro karşılığında Juventus'tan kadrosuna kattığı Milos Krasic ile 4 yıllık anlaşma imzalamıştı. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...