Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kış lastiği hangi araçlara zorunlu

Kış lastiği hangi araçlara zorunlu

YAŞAM Haberleri

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık'tan itibaren başlıyor. Ancak hangi araçlara kış lastiği zorunluğu olduğu konusunda hâlâ kafa karışıklığı var.

LASİD (Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği) Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, hangi araçların kış lastiği kullanması gerektiği konusunda kamuoyunda hala bir kafa karışıklığı yaşandığını belirtti.


ZORUNLU ARAÇLARI AÇIKLADI
Ünsal, ''2012'den bu yana uygulanan genelge kapsamında zorunluluk sadece kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve A türü yetki belgeli otomobilleri kapsıyor. Ancak tam bir yol güvenliğinin sağlanması için; binek otolar da dahil olmak üzere bütün araçların kış lastiği kullanımı desteklenmelidir'' dedi.


LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; derneğe özellikle hangi araçların kış lastiği takması gerektiği konusunda sorular yöneltildiğini belirterek "Genelgenin çıktığı 2012 yılı Kasım ayından bu yana hangi araçların kış lastiği takması gerektiği konusunda zaman zaman basına da yansıyan sıkıntılar gördük. Bu taleplere cevaben açıklama yapma gereği duyduk'' dedi.


BİNEK OTOLAR DA KIŞ LASTİĞİ KULLANILMALI
LASİD Genel Sekreteri Ünsal; zorunluluğun sadece ticari araçlar için olduğunu ancak tüm araçların kış lastiği uygulamasına hassasiyet göstermesi gerektiğini de belirtti: ''Yönetmelik ve buna bağlı genelgeler, kış aylarındaki emniyetli sürüş ve trafik kazalarının azalması adına çok önemli bir adımdır. Ancak trafikte kayıtlı toplam 18.5 Milyon araçbulunmakta olup, bunun yaklaşık 9.5 milyon adedi binek otolarıdır. Ticari araçlar için Zorunlu Kış Lastiği Kullanımının, binek otolarına uygulanmaması tam bir yol güvenliğinin henüz sağlanamaması anlamına gelmektedir. Bu bağlamda zorunluluk kapsamının genişletilmesi ve trafikte dolaşan tüm araçların bu dönemde Kış Lastiği takması desteklenmelidir. Böylece trafikteki tüm araçların en uygun lastikle seyrinin sağlanması gerçek anlamda yol güvenliği açısından riskleri minimize edecektir. ''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...