Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alevi derneğine jest

Alevi derneğine jest

GÜNDEM Haberleri

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği, "kamu yararına çalışan dernekler" statüsüne alındı. Bu tür dernekler, çeşitli vergilerden muaf tutuluyor.

Alevi açılımı için son rötuşları yapan hükümet, hafta başında dikkat çekici bir adım attı. Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği, "kamu yararına çalışan dernekler" statüsüne alındı. Konuyla ilgili kararın geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında alındığı öğrenildi. Kamu yararına dernekler, faaliyetlerinde emlaktan KDV'ye kadar çeşitli vergilerden muaf tutuluyor. Yardım Toplama Kanunu'na göre; izin almadan yardım toplayabilme imkanına kavuşuyor. Taşıt Kanunu'na göre de, resmî plaka taşınması sağlanıyor. Hükümetin, cemevlerine "inanç merkezi" statüsü vereceği belirtilmişti. Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin karşılanması, arsa tahsis edilmesi, personele maaş ödenmesi gibi adımların bu dernek üzerinden yapılması da değerlendiriliyor. Başbakan Davutoğlu'nun Hacıbektaş'ta katıldığı törenin organizasyonunu bu dernek gerçekleştirmişti. Türkiye'de 100 bini aşkın dernek içinde 402'si "kamu yararına dernek" statüsünde. nbsp;
Oğuzhan Şahin ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...