Bakan İslam: Her aileye danışman

Bakan İslam: Her aileye danışman

GÜNDEM Haberleri

Ermenek'te 18 madencinin ailesine bir aylık iaşelerini sağlayacakları maddi destek sağlandı, birer sosyal danışman atandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasının hemen ardından 18 madencinin ailesine ulaştıklarını ve psikososyal destek verdiklerini söyledi. nbsp;İslam, Turgutlu Huzurevi'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "İlk yaptığımız temaslarda şu ortaya çıktı. Madende mahsur kalan işçilerimiz, genellikle ailenin tek gelir getiren kişisi. Bunu tespit edince onların madenden çıkarılmasına kadar hemen Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarımızı devreye soktuk. Felaketin ikinci günü 18 madencimizin ailesine bir aylık iaşelerini sağlayacak maddi destekte bulunduk. Her aileye bir sosyal danışman atadık. O danışmanlarımız ailenin hane içerisindeki muhtemel sorunlarıyla ilgileniyor. O ailede yoksulluk var mı? Yaşlı, engelli var mı? Eğitimi aksamış çocuk var mı? Buna benzer bizi ilgilendiren herhangi bir sorun var mı şu anda bunlar tespit ediliyor. Bunlar yapıldıktan sonra derhal çözüm tekliflerimizle ailelere tekrar geri döneceğiz. Aynı zamanda onların psikolojik rehabilitasyonları da bizim işimiz. Orada rehabilitasyon çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Ekiplerimiz hastanelerde, olay yerinde kurulan çadırlarda ve hanelerde psikososyal destek çalışmalarını sürdürüyor" nbsp;dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...