Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tuğba Palazoğlu: 'Başaramayacağımı düşünseydim Fenerbahçe'yi tercih etmezdim'

/ Kaynak: AA
Tuğba Palazoğlu: 'Başaramayacağımı düşünseydim Fenerbahçe'yi tercih etmezdim'

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın yeni transferlerinden Tuğba Palazoğlu, 'Başaramayacağımı düşünseydim Fenerbahçe'yi tercih etmezdim' dedi

Tuğba Palazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin başarısına katkı sağlamak için elinden geleni yapacağını vurgulayarak, "Fenerbahçe'ye oynamaya geliyorsak bu hedeflerin farkında olarak gelmek zorundayız. Eğer bunları başaramayacağımı düşünseydim, bu takımı tercih etmezdim. O yüzden elimden geleni yapacağımdan eminim. Herkes görevini yaparsa takım oyununu, istediğimiz oyunu ortaya koyabilirsek, başaramayacağımız bir şey yok. Kupalar gelebilir, hedefler tamamlanabilir ama bunun için zamana ihtiyacımız var. Bu sene lig daha zor geçecek" diye konuştu.
Galatasaray Odeabank'ı yenerek, sezona kupayla başlamalarının güven verdiğini aktaran milli oyuncu, "Yeni takımımla sezona kupayla başlamak ayrı bir güven verdi. Fenerbahçe'de oynamaktan gurur duyuyorum. Bu sene yeni bir oluşuma girildi. Yeni oyuncular var. Onlarla bir bütünlük sağlayıp iyi bir takım oyunu oynamaya çalışıyoruz. Tabii ki daha hala problemlerimiz var ama herkeste olduğu gibi bizim için de yeni bir durum. Bu takım için yararlı olabilirsem ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.
"Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz"
Tuğba Palazoğlu, son iki sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde final oynayan Fenerbahçe'nin şampiyonluk hedefinden hiç vazgeçmediğini ve bu sene de yeni bir takımla bu hedef için mücadele edeceğini söyledi.
Sporda sonucun ne olacağının önceden bilinemeyeceğine dikkati çeken başarılı oyuncu, şöyle devam etti:
"Sporda sadece o an için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırsın. Fenerbahçe bu zamana kadar çok iyi şeyler yaptı, ilkleri başardı. Belki geçen sene finalde kaybetmiş olabilir. Yine aynı hedef için, savaşmak amacıyla yeni bir takım kurdu. Hiçbir zaman vazgeçmiyor. Biz de bu takımın bir parçası olarak bu sene hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz ve hedefimizde kalmaya çalışacağız. Avrupa Ligi şampiyonluğu için söz vermek çok zor ama elimizden geleni ortaya koyacağımızın sözünü verebilirim."
"Finalde ABD'yi zorlayabilecek bir takımdık"
Türkiye'de düzenlenen FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda 4. oldukları için çok üzüldüğünü dile getiren Tuğba Palazoğlu, turnuvada bazı sıkıntılar yaşadıkların kaydetti.
Milli takımın final oynayabilecek bir takım olduğunu vurgulayan milli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Finalde ABD'yi zorlayabilecek bir takımdı. Hazırlık turnuvası boyunca gerçekten buna inandığımızı da gösterdik. Fakat turnuvada bazı problemlerimiz çıktı. İstediğimiz gibi oyun ortaya koyamadık. Bu sene böyle geçti. Bunu geride bırakıp, yapılan olaylardan, yaşananlardan tecrübe alıp, devam etmek istiyoruz. Artık seneye bilmiyorum, milli takım kadrosu ne olur, kimler gelir, kimler gider, nasıl devam eder. Türk Milli Takımı'nın da her zaman tek hedefi başarılı olmak. Türk halkına hak ettiğini vermeye çalışmaktır."
Tuğba Palazoğlu, kadın milli takımının önemli başarılar elde ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Altı yıldır sonuçta 1980'li jenerasyonun iyice olgunlaştığı, bütün yatırımların en sonunda meyve verdiği dönemdi. Biz de bunu çok iyi kullandık. Önce Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olduk, sonra olimpiyatlara gitme şansı elde ettik, muhteşem bir şey. Basketbol açısından bunu ilk kez kadınların başarmasından ayrıca çok memnunum. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Takım olarak başarabileceğimize daha çok inanıyoruz. Ayrıca diğer Avrupa ülkeleri biraz oyuncu değişime girdiler, genç oyuncular geldi. Bu da bizim ekmeğimize yağ sürdü. Bunu en iyi değerlendirdiğimize inanıyorum. Son dünya şampiyonası ve olimpiyatlar dışında. Olimpiyatlarda da ben bu takımdan madalya bekliyordum. Çok iyi başlamıştık. Sadece Rusya maçının son saniyelerde verdik. Başaramayacağımız bir şey değildi. Ne yazık ki o iki turnuvayı unutmak zor benim için ama tecrübe oldu, öğreniyoruz. Umarım önümüzdeki milli takım kampında öğrenmiş bir şekilde bazı şeyleri değiştirerek geliriz."
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...