Ermenek'teki madenin sahibinden 'şaka gibi' savunma

/ Kaynak: DHA
Ermenek'teki madenin sahibinden 'şaka gibi' savunma

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Ermenek'te facianın yaşandığı ocağının sahibi Saffet Uyar kazayı asla akıllarından geçirmediklerini söyledi.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait kömür ocağında 14 gün önce su baskını faciasında mahsur kalan işçileri kurtarmak için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Perşembe gecesi 18 işçiden 2'sinin cesetlerine ulaşılmasıyla birlikte gözaltı kararı verilen 8 kişiden dün savcılığa teslim olan Has Şekerler Madencilik şirketinin sahibi Saffet Uyar'ın ifadesinde böyle bir kazayı öngörmediklerini ve tahmin etmediklerini söylediği öğrenildi.
'KAZAYI ÖNGÖRMEDİK'
Maden sahibi Saffet Uyar'ın, cumhuriyet savcılığındaki ifadesinde ise 2009 yılından itibaren oradaki ocağı işlettiği ve Has Şekerler Madencilik şirketinin tek sahibi olduğunu, oradaki teknik ekibi kurmak için çaba sarf ettiğini ve iyi bir ekip kurduğunu düşündüğünü söylediği öğrenildi. Uyar, ifadesinde, kazayı öngörmediklerini, böyle bir kazayı asla tahmin etmediklerini ve akıllarının ucundan bile geçirmediklerini belirtti.
UYAR: ÜZERİNDE DURMADIK
Ellerinde eski maden ocağı hakkında üretim haritasının bulunmadığı belirten Saffet Uyar'ın, eski ocakla ilgili araştırma yaptığı ve o ocakta çalışmış olan bir personele sorduğunda 50-60 metre dibe indiklerini ve sonra kapattıklarını söylediği için de üzerinde durmadıklarını söylediği öğrenildi. Uyar'ın, 2011 yılında su baskının olduğunu bunu tahliye ettiklerini, ancak bunun eski maden ocağından kaynaklandığına dair bilgisinin olmadığını, maden ocaklarındaki yeraltı sularının çekilmesinden kaynaklı mutat işlemler olarak kendisine aktarıldığını söylediği öğrenildi.
UYAR'IN AVUKATI SUÇLUYU BULDU: DEVLET
Uyar'ın avukatı Şeref Han dün müvekkilinin teslim olmasının ardından yaptığı açıklamalarda, Uyar'ın da ocakta mahsur kalan 18 işçi gibi mağdur, suçlunun ise devlet olduğunu ileri sürmüştü.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...