10 Kasım'da panoya öyle bir şey yazılar ki, gören dondu kaldı!

/ Kaynak: DHA
10 Kasım'da panoya öyle bir şey yazılar ki, gören dondu kaldı!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Şanlıurfa'da mahyadan sonra bir de pano krizi yaşandı. 10 Kasım'ı bakın ne günü olarak panoya yazdırdılar. Görenler adeta dondu kaldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım'ı nbsp;yanlışlıkla Öğretmen günü sanıp, 10 Kasım Öğretmenler gününü kutladılar.Ramazan ayında cami minaresindeki mahyaya Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in adının yazılmasıyla tartışma konusu olan Şanlıurfa'da, bu kez de 2 ayrı ışıklı pano ile gündeme geldi. Işıklı panolardan birinde '10 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun' yazılırken, diğerinde ise 'Temizlik İmandandır' yazısının altına belediye başkanının adı yazıldı. Tartışma konusu olan ışıklı panolar tepkiler üzerine durdurulurken, yanlışlığın belediye görevlisinden kaynaklandığı ileri sürüldü. Ramazan ayında adı mahyaya yazılarak gündeme gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, bu kez il dışında olduğu 9 Kasım gecesi belediye görevlileri Fatih Sultan Mehmet Parkı'ndaki ışıklı panoya Atatürk'ün ölüm tarihi olan 10 Kasım'ı Öğretmenler Günü ile karıştırdı ve panoya, '10 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun, Celalettin Güvenç Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı' yazıldı. Ulubatlı Mahallesi'ndeki Turgut Özal Mahallesi'ndeki parkta bulunan panoya ise 'Temizlik İmandandır' hadisi altına yine belediye başkanın adı yazıldı.
10 Kasım'da panoya öyle bir şey yazılar ki, gören dondu kaldı!
TEPKİ ÜZERİNE KALDIRILDI

Her iki ışıklı panonun fotoğraflarının çekilerek sosyal medyada eleştiri konusu olması üzerine kısa sürede belediye görevlileri duruma müdahale etti ve panolardaki yazılar durduruldu. Belediye yetkilileri, eleştirilen AK Partili Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in şehir dışında olduğunu ve bilgisi dışında gerçekleşen tarih karışıklığı ile hadisin altına isim yazılması konusunun panolardan sorumlu olan görevlinin yanlışlığından kaynaklandığını ve fark edilmesi ile durdurulduğunu bildirdi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...