Bülent Arınç: 'Bana bir daha bu isimleri sormayın...'

Bülent Arınç: 'Bana bir daha bu isimleri sormayın...'

Politika Haberleri

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, İdris Naim Şahin'in ve İdris Bal'ın parti kurmasının sorulması üzerine "Bana bir daha bu isimleri sormayın lütfen' dedi.

Bakanlar Kurulu'nun nbsp;6 saat 20 dakika süren toplantısının ardından açıklamalarda bulunan nbsp;Hükümet sözcüsü Bülent Arınç,İdris Naim Şahin'in ve İdris Bal'ın parti kurmasının sorulması üzerine "Bana bir daha bu isimleri sormayın lütfen' dedi. nbsp;İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:
DANIŞTAY'IN nbsp;YIRCA KARARI
"Danıştay 6. Dairesi'nin verdiği kararı şöyle özetlemek mümkün. Danıştay 6. Daire 2 hususta karar veriyor. Zeytincilik kapsamında bu tür termik santrallerin belirli uzaklıkta yapılması ikincisi de acele kamulaştırma konusunda bir hukuksuzluk var mı bu kapsamda bir karar var. Yargı kararlarına uymak zorundayız. Biz burada bir taraf değiliz.Danıştay'ın kararı gereğince şirkete düşen bunun gereğini yerine getirmektir. Enerji ve Tarım Bakanlığı ile bunu takip etmek zorundayız.
Türkiye'de bazı bölgeler hükümetimizin verdiği destek nedeniyle her taraf zeytin tarlası olmuştur. Dağ taş zeytin ağaçlarıyla dolmuştur. Ama Türkiye'nin enerjiye de ihtiyacı var. nbsp;Zeytin alanlarıyla ilgili sıkıntı sadece termik santral yapılmasıyla ilgili değil. Bursa'nın gemlik ilçesi birinci bölge deprem yeri. Hükümetimiz Gemlik'in daha güvenli bir yapıya sahip olması için güçlü bir yapıya sahip noktalarda konut yapmak istiyor. Gemlik'in yeniden inşaa edilmesi için müracat edilen tek alan zeytin tarlaları.. Ama siz yeniden Gemlik'i inşaa ederken bazı alanları verimsiz olan zeytin tarlaları var. Anayasa Mahkemesi bile Gemlik'in bu ihtiyacını geri çevirdi. Kesinlikle bunu Gemlik'e yapamazsınız dedi. Peki biz nerede Gemlik'i inşaa edeceğiz? Uzaya mı denize mi yeni Gemlik'i inşaa edeceğiz. Termik Santral'in temelinin atıldığı gün köylüler bayram etmişti.
İDRİS BAL VE İDRİS NAİM ŞAHİN'İN PARTİ KURMALARI
Taş yerinde ağırdır dedim ama dinlemediler. Bu isimler AK Parti ile varlardı. Bunların kurduğu parti de biraz marti. Siyasi partiler toplumun bir parçası. Bir şahsın, bir genel başkan denilsin, nasıl olsa AA muhabiri gelecektir benim sözlerim de duyulacaktır denilmesi hiç bir şey ifade etmez.
Aynı düşünceye sahip insanların bir araya gelmeleri mümkün olmalıydı. Ama hepsi ayrı ayır parti kuruyor. Ekmek için Ekmelettin Bey, 14 partinin ortak adayı olarak ortaya çıktı. Ekmelettin Bey için ne kadar tutmamışsa bunlar için de tutmayacaktır. Bunlar AK Parti'den seçildikleri için bakan oldular. Bir daha da bu isimleri bana sormayın lütfen.
HDP HEYETİNİN İMRALI'YA GİDİŞİ
Çözüm süreci devam ediyor. Biz henüz masadayız, kalkmadık. Asıl HDP ne yapacak, neyi temsil edecek? Biz bu süreçte, bir siyasi uzantılı, işleri kolaylaştırmak bakımından farklı görüyoruz onlar da misyonlarını yerine getirmeli. HDP kendisine düşen misyonu yerine getirmek zorunda. Siz Öcalan'ın örsüyle Kandil'în çekici arasında kalmayın, özgür olun.
EMNİYET'TE TASFİYE İDDİALARI
Emniyet teşkilatının yeniden organizasyonuna ihtiyaç var.
'BAHOZ ERDAL ÖLDÜ' İDDİASI
Bize ulaşmış, teyit edilen bir bilgi bulunmamaktadır.
ALEVİ AÇILIMI nbsp;
Sayın Başbakanın o gün yaptığı konuşmanın örnek olmasını diliyorum ama bazı örgütler her şeye baştan karşı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...