Küçük gelin davasının sanıkları öldü

/ Kaynak: İHA
Küçük gelin davasının sanıkları öldü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Küçük kızın zorla kuzeniyle evlendirilmesinde yargılanan anne hastalıktan ölünce, damat ise başka bir suçtan yattığı cezaevinde intihar edince dava düştü.

Adana'da 14 yaşındaki kız çocuğunun dayısının oğluyla zorla evlendirilmesiyle ilgili yargılanan anne hastalıktan ölünce, damat ise başka bir suçtan yattığı cezaevinde intihar edince haklarındaki dava düştü.Edinilen bilgiye göre, hala- dayı kızları olan 14 yaşındaki S.K. ile aynı yaştaki Y.D., 15 Şubat 2013'te polis merkezine gidip, "Bizi birbirlerimizin ağabeyleriyle zorla evlendirdiler' diyerek, şikayetçi oldu.Yapılan incelemede Yüreğir ilçesi Dede Korkut Mahallesi'nde oturan ve eşinden ayrı yaşayan T.K.'nın (48), kızı S.K.'yı, yakın akrabaları Ş.D. (49) ile S.D.'nin (46) oğlu Fikret D.'ye verdiği, kızın yaşı küçük olduğu için resmi nikah kıyılmadan düğün yapılıp, gelinlik giydirilerek evlendirildiği belirlendi.Fikret D.'nin kız kardeşi Y.D.'nin de, S.K.'nın ağabeyi M.K. ile evlendirildiği tespit edilince küçük gelinler devlet korumasına alındı.
Küçük gelin davasının sanıkları öldü

S.K.'nın evlendirilmesi ilgili Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada damat Fikret D. ile baba ve anneler hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 8 ile 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer küçük gelin Y.D.'nin evlendirilmesiyle ilgili de Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
Tutuksuz sanıklar damadın babası Ş.D., "S.K. benim yeğenimdir. Babası evi terk ettiği için bu yaşa kadar kendisine ben baktım. Oğlumla yeğenim aynı evde büyüdüler. Birbirlerini sevdiklerini ve evlenmek istediklerini söylediler. Aksi halde kaçacaklarını da söylediler. Biz de evlenmelerine rıza gösterdik" diye savunma yaptı. 10 çocuk annesi S.D. ile 6 çocuk annesi T.K. da haklarındaki suçlamayı kabul etmedi.
Damat Fikret D. ise, S.K. ile uzun süre arkadaşlık yaptıklarını, birbirlerini severek evlenmeye karar verip, durumu ailelerine bildirdiklerini, S.K.'nın rızasıyla birlikte olduklarını söyledi.
S.K. da ifadesinde, şikayetçi olmadığını belirterek, "Ben önce istemedim. Israr edilince kafam karıştı ve kabul ettim. Benden uzak dursunlar. Artık evlilik istemiyorum" ifadelerini kullandı.
Bu arada, S.K.'nın annesi T.K. hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Damat Fikret D. ise geçen ağustos ayında başka bir suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinde kendini gömlekle tavana asarak intihar etti.
Sanıkların ölmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıklar T.K. ve Fikret D. öldüğü için davayı düşürdü. 'Cinsel istismara iştirak' suçlamasıyla 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan damadım annesi S.D. ve babası Ş.D. hakkında ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.
Küçük gelin Y.D.'nin evlendirilmesiyle ilgili Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava devam ediyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...