Batı Şeria'da gerilim tırmanıyor

/ Kaynak: AA
Batı Şeria'da gerilim tırmanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin açtığı ateşte, El Halil'de Filistinlinin öldüğü, Nablus'ta ise 2 öğrencinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, El Halil kentindeki El-Arub Mülteci Kampı'nda İsrail askerleriyle Filistinli gençlerle arasında gerginlik yaşandı. Olayda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli İmad el-Cevabire (21) yaralandı. El-Mizan Hastanesi'ne kaldırılan Filistinli genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Nablus kentinde de Filistinli öğrenciler ile İsrail askerleri arasından çıkan arbedede, 2 öğrencinin yaralandığı belirtildi."Yahudi Yerleşim Yerleri ve Ayrım Duvarına Karşı Halk Komiteleri" üyesi aktivist Munadıl Hanini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nablus kentin yakınındaki Beyt Furik köyünde İsrail askerlerinin bir grup liseli öğrencileri kışkırttığını, bunun üzerine taraflar arasında arbede çıktığını söyledi.İsrail askerlerinin, öğrencilere gerçek mermiyle müdahale ettiğini ifade eden Hanini, olayda Ali Nacih Hanini (16) ve Mueyyed Rif'at Hatatibe'nin (16) ayaklarından yaralandığını aktardı.
Hanini, yaralı öğrencilerin tedavi için Nablus'taki Rafidya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını kaydetti.Olaya ilişkin İsrail makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik çeşitli ihlallerinin yanı sıra, geçen hafta eylemcilere müdahalesinde Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmesi, Filistinliler nezdinde infiale neden olmuştu.Gerginliğin yaşandığı bölgede dün Batı Şeria'daki "Alon Shvut" Yahudi yerleşim biriminde bir Filistinlinin 3 İsrailliye bıçaklı saldırıda bulunduğu, olayda ağır yaralanan bir kadının daha sonra hayatını kaybettiği belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...