Eski MİT görevlisi beraat etti

/ Kaynak: İHA
 Eski MİT görevlisi beraat etti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Emekli MİT görevlisi Özel Yılmaz, Başbakanlığın verdiği izin üzerine yargılandığı davada beraat etti.

Ergenekon davasındaki yargılaması MİT yasasında yapılan değişiklik üzerine durdurulan emekli MİT görevlisi Özel Yılmaz, Başbakanlığın verdiği izin üzerine yargılandığı davada beraat etti.
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Özel Yılmaz ve avukatı hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı Sadık Özkan, eski Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılmasının ardından dava dosyasının kendilerine gönderildiğini belirtti. Dosya kapsamında sanık Özel Yılmaz'ın ifadesinin alındığını belirten mahkeme başkanı, Ergenekon davasının gerekçeli kararının bir örneğinin de mahkemelerine gönderildiğini ifade etti.
Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı Mehmet Murat Dalkuş, "Sanığın mahkumiyetine yeterli, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verilmesi talep olunur" dedi.
Savcının mütalaasının ardından son sözü sorulan Özel Yılmaz "Beraatimi istiyorum" dedi.
Davayı karara bağlayan mahkeme, Özel Yılmaz'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair savunmasının aksine şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verdi.


DAVANIN GEÇMİŞİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Ergenekon iddianamesinde yer alan Özel Yılmaz'ın MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde davanın firari sanığı Bedrettin Dalan'a operasyon konusunda bilgi vererek 'kaç' dediği iddia edilmişti. İddianamede Yılmaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istenmişti. MİT görevlisi Özel Yılmaz, Ergenekon davasıyla birleştirilen İrticayla Mücadele Eylem Planı davasında tutuksuz olarak yargılanırken MİT görevlilerinin yargılanmasına ilişkin yasal düzenleme yapılmıştı. Yeni yasada MİT görevlilerinin yargılanması için Başbakan'dan izin şartı aranmıştı. Yasanın çıkmasının ardından Ergenekon davasının 22 Mart 2012'de yapılan duruşmasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın dosyasının ayrılarak yargılama için Başbakanlıktan izin istemişti. Başbakanlık, emekli MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın yargılanabilmesi için 2013 yılının Mayıs ayında izin vermişti. Mahkeme, Yılmaz'ın dosyasını ana davayla birleştirmeyerek, ayrı bir esas üzerinden yürütmeye karar vermişti. Dosyası ayrıldıktan sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Özel Yılmaz, suçlamaları reddetmişti. Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından Özel Yılmaz'ın dosyasına bakması için İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi görevlendirilmişti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...