Sabiha Gökçen`e yeni filo

/ Kaynak: AA
Sabiha Gökçen`e yeni filo

Ekonomi Haberleri  / AA

THY Genel Müdürü Temel Kotil Sabiha Gökçen Havalimanı'na kalıcı bir filo kurulacağını açıkladı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil Sabiha Gökçen Havalimanı'na kalıcı bir filo kurduklarını belirterek, nbsp;"Sabiha'da kalıcı bir filo kuruyoruz" dedi. nbsp;THY, 3. Havalimanı açıldığında 100 uçağı Sabiha Gökçen'de tutacak.
THY Genel Müdürü Temel Kotil Sabiha Gökçen Havalimanı'na kalıcı bir filo kurduklarını belirterek, nbsp;"Sabiha'da kalıcı bir filo kuruyoruz. Burada kurduğumuz filo bütün Türkiye'yi kapsıyor. Bütün şehirlere uçmak istiyoruz. Bunu kolaylıkla yapabiliriz. Avrupa'yı da olabildiği kadar kapsamak istiyoruz. Buradan Ortadoğu'ya, Orta Asya'ya uçacağız. Dolayısıyla Sabiha'daki büyümemiz kalıcı bir büyüme olacak" dedi.
Türk Hava Yolları (THY) nbsp;yaklaşık 4 yıl üzerinde çalıştığı, örnekleri Lufthansa ve Air France gibi birçok havayolu tarafından uygulanan mille alış veriş dönemini bugün düzenlediği bir tanıtım toplantısıyla başlattı.
THY yolcularına kazandıkları milleri değerlendirerek, internet üzerinden 'Alternatif Mil Harcama' imkanı sağlayan yeni programı için yapılan toplantıda bir konuşma yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, yeni başlatılan uygulamanın, özellikle Türk markalarının tanıtımında çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Görüldüğü gibi ürünleri gösteren katalogda bütün Türk markaları var. Dolayısıyla bu katalog hem Türk markalarını, hem de dünyanın ünlü markalarını bir araya getiriyor. Hatta aralarında Türk reçeli bile var. Çok güzel bir çalışma oldu. Mali sonuçlarımızı açıkladık. Bütün arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Çok yoğun çalışma yaptık. Bu çalışma sonucunca bizi tekrar uçurdu. Uçurmaya da devam edecek. nbsp;
9 ayımızı çok güzel geçti. THY'nin 80 yıllık bir geçmişi var. Havacılığın da 100. Yılı. Önümüzde 20 yıllık bir dönem var. Havacılık sektörü 780 milyar nbsp;
dolar bir ciro yapıyor. Önümüzdeki 20 yılda bu rakamlar katlanıyor. Uçak sayısı iki buçuk kat artıyor. Pilot sayımız, teknisyen sayımız ve kabin memuru sayımız da aynı oranda artıyor. Önümüzdeki 20 yılda 500 bin yeni pilot ve 500 bin teknisyene ihtiyaç olacak. Dolayısıyla yaşasın havacılık sektörü diyoruz. İnsanlar daha çok uçuyorlar ve havacılık sektörü de daha çok pay alıyor. Bundan dolayı da THY büyük yatırım yaptı. nbsp;
Uçak siparişi verdik. Yeni havalimanımız da yapılıyor. 150 milyon yolcu kapasiteli olacak olan bu havalimanı. Yaptığımız tahminlere göre 2021 yılında Pekin en çok yolcusu olan havalimanı olurken, Jakarta ikinci ve 120 milyon yolcuyla da yeni havalimanımızın üçüncü olduğu belirlendi."
Havalimanlarında mağazalar açılacak
Sanal mağaza olarak çalışmaya başladıklarını belirten Temel Kotil, havalimanlarında mağaza açılması konusunda ise, " İnşallah yeni yılla birlikte başta Atatürk Havalimanı olmak üzere büyük havalimanlarında mağaza açacağız" dedi. nbsp;
Ürünlerin temini konusunda ise Kotil, "Bizim adımıza Sanal Mağaza firmamız var. Tüm lojistiği İstanbul'dan gerçekleştireceğiz. Yönetiminde biz olacağız" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
" İçerisinde yer alacak tüm ürün ve hizmetlerin Sanal Mağazacılık A.Ş. tarafından sağlanacağı ve başlangıçta 23 ana kategori ve 93 alt kategoride 5.000'in üzerinde ürün çeşidi ile hizmet sunmaya başlayacak. O onlarca kategori arasından binlerce ürün satışa sunulacak. Ana kategoriler sırasıyla nbsp;Bebek amp;amp Oyuncak, Beyaz Eşya, Bilgisayar, Çanta amp;amp Cüzdan, Elektrikli Ev Aletleri, Elektronik Eşyalar, Ev amp;amp Mutfak Gereçleri, Ev Tekstili, Hediyelik Eşya amp;amp Aksesuar, Hobi amp;amp Oyun, Kırtasiye, Kişisel Bakım amp;amp Sağlık, Miles amp;amp Smiles Kişiye Özel, Oto Aksesuar, Parfüm amp;amp Kozmetik, Saat amp;amp Gözlük, Seyahat amp;amp Deneyim, Spor amp;amp Outdoor, Şemsiye, Takı amp;amp Mücevher, Telefon amp;amp Mobil, Türk Hava Yolları Özel Koleksiyon ve Valiz kategorilerinden oluşuyor.
Sabiha Gökçen'e yeni filo
THY Genel Müdürü Temel Kotil Sabiha Gökçen Havalimanı'na kalıcı bir filo kurduklarını belirterek, nbsp;"Sabiha'da kalıcı bir filo kuruyoruz. Burada kurduğumuz filo bütün Türkiye'yi kapsıyor. Bütün şehirlere uçmak istiyoruz. Bunu kolaylıkla yapabiliriz. Avrupa'yı da olabildiği kadar kapsamak istiyoruz. Buradan Ortadoğu'ya, Orta Asya'ya uçacağız. Dolayısıyla Sabiha'daki büyümemiz kalıcı bir büyüme olacak" dedi.Temel Kotil bir gazetecinin, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un Kudüs'e Ocak ayından itibaren paket turlar düzenlemek istedikleri, amaçlarının geçtiğimiz yıl 15 bin olan Kudüs'e giden turist sayısını 100 bine çıkartmak ve barışa katkıda bulunmak olduğu ve THY'nin de buna katkı sağlamak için indirimli Çharter seferleri düzenlemek konusunda bir talepleri olduğu şeklindeki beyanı konusundaki soruya, şu yanıtı verdi:
"Biz o bölgeye çok sefer yapıyoruz. Başaran Beyin bu teklifi çok güzel. Zaten fiyatlarımız uygundur. Ancak uçurmak bizim işimiz, onlar paket turları düzenlesinler bir sıkıntı yok biz yardımcı oluruz. Biz 56 milyon taşıyoruz. 100 bin bir şey değil, önüne bir sıfır koyarız bir milyon da taşırız. Kudüs çok güzel bir yer herkesin gidip görmesini isterim" diye cevap verdi.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...