Muhalif gruplar anlaştı!

/ Kaynak: AA
Muhalif gruplar anlaştı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Suriye'de çatışan muhalif gruplar anlaştı.

Suriye'nin İdlib kentinin güney kırsalındaki "Cibala" ve "Maarzeyta" köylerinde "Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi" ile "Nusra Cephesi ve El-Aksa Ordusu" ittifakı arasında, bir süredir devam eden çatışmalar Ahraru'ş Şam hareketi ve bölgedeki şer'i mahkemenin girişimiyle sona erdi.


Muhalif kaynaklardan alınan bilgiye göre, varılan anlaşma gereği taraflar, ellerinde tuttukları esirleri karşılıklı olarak şer'i mahkemeye teslim edecek.


Ahraru'ş Şam komutanlarından Ebu Talha el-Ensari AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Devrim sürecinin yönünü değiştirebilecek her türlü hareketi durdurmak için çalışıyoruz. Bu gibi anlaşmazlıkların çözüm yeri bağımsız ve güvenilir şer'i mahkemeler olmalıdır" dedi.


Nusra Cephesi ve El-Aksa Ordusu ittifakı ile "Hazm Hareketi" ve " Suriye Devrimciler Cephesi" ittifakı arasındaki çatışmalar, Nusra Cephesi'ninSuriye Devrimciler Cephesi yetkililerinden bazı kişileri tutuklaması ile başlamıştı.


İdlib kırsalında Nusra Cephesi ile Suriye Devrimciler Cephesi arasında birçok bölgede çıkan çatışmalar, Nusra'nın Suriye Devrimciler Cephesi lideri Cemal Maruf'un doğduğu köyü ele geçirmesi ile sona ermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...