Salih Müslim'den beklenen açıklama!

Salih Müslim'den beklenen açıklama!

DÜNYA Haberleri

PYD lideri Salih Müslim IŞİD'in Kobani'deki ilerleyişine dair son durumla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Müslim'e göre IŞİD'in Kobani'den atılmasına çok az bir zaman kaldı.Kobani'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı direnen Kürt gruplardan PYD'nin lideri Salih Müslim Kobani'nin son durumuna ve Kobani'deki son gelişmelere dair çarpıcı açıklamalar yaptı.
PYD lideri, Radikal İslamcı örgüt IŞİD'in Kobani'den atılmasına çok kısa bir süre kaldığını söyledi. Müslim, IŞİD'in Kobani'nin güneyinde gerilediğini aktarırken, YPG'nin 'sokak sokak ilerlediğini' ve 'kenti çok kısa süre içinde geri alacaklarını' söyledi.
KOBANİ'NİN GÜNEYİNDEKİ SOKAK VE BİNALAR GERİ ALINDI
Suriye'deki iç savaşı yerel kaynaklarına dayanarak izleyen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, sahadaki bu gelişmeyi doğruladı. Gözlemevi'nden yapılan açıklama, "YPG, IŞİD'le pazartesi gecesi çetin bir çatışmanın ardından Kobani'nin güneyindeki sokak ve binaları geri aldı" denildi.
Gözlemevi, YPG ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden gelen peşmerge güçlerinin IŞİD'ibugün kentin farklı noktalarında da vurduğunu duyurdu.ABD merkezli uluslararası koalisyon da örgütü son olarak Kobani'nin güneydoğusunda hedef almıştı.

MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...