Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'ı karıştıran çatışma!

/ Kaynak: DHA
Diyarbakır'ı karıştıran çatışma!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Diyarbakır Lice'de dur ihtarına uymayan cezaevi firarisi açılan ateşte hayatını kaybetti. Olay sonrası yakınları hastaneyi bastı, ortalık karıştı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Jandarmanın 'dur' ihtarına uymayınca açılan ateşte ölen Muzaffer Görül'ün yakınları, haberi alınca Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi. Öfkeli gruptakiler, Acil Servis'in camlarını kırıp, sağlık görevlilerine saldırdı. Görül'ün yakınlarını, hastanenin özel güvenlik görevlileri engellemeye çalıştı. Acil Servis içerisine kadar giren Görül'ün yakınları, tıbbi malzemeleri, camları kırmaya devam edince hastaneye çevik kuvvet polisleri sevk edildi.
nbsp;
Çevik kuvvet ekipleri acil servise gelerek Görül'ün yakınlarına biber gazı sıkarak müdahale ederken, yoğun biber gazı bulunan acil servisteki hastalar başka birimlere götürüldü. Olaylar nedeniyle bir süre hastanenin acil servisine hasta kabul edilmedi.
nbsp;
Görül'ün cesedi ise otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırılırken, polis ekipleri de acil servis önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.
nbsp;
VALİLİK AÇIKLAMASI
nbsp;
Diyarbakır Valiliği, Lice'de Muzaffer Görül'ün ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan Lice Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı önünde yapılmakta olan yol arama ve kontrol faaliyeti esnasında Bingöl-Diyarbakır istikametinde seyir halinde bulunan bir Otomobil ani bir manevra ile dönüş yaparak kaçmaya başlamıştır. Araç içerisindeki yolculardan biri tarafından tabanca doğrultulması üzerine, kontrol yapan unsurlar tarafından şüpheli aracın durdurulması maksadıyla takip sırasında havaya uyarı atışı yapılmış, aracın durmayarak kaçmaya devam etmesi üzerine öncelikle havaya, müteakiben aracın durmaması üzerine, aracın durdurulması maksadıyla tekerlek bölgesine ateş edilmiştir. Meydana gelen olayda araç içerisinde bulunan bir şahıs seken mermi neticesinde yaralanmış, yaralı 112 Acil Servise ait ambulansla nbsp;


CEZAEVİ FİRARİSİ, ÜZERİNDE SİLAH VARDI
Olay yerinden alınarak Lice Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş, müteakiben kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak yapılan araştırmada yaralı şahsın üzerinde bir adet 9 mm tabanca ve buna ait mermiler ele geçirilmiş, yaralanan şahsın cezaevinde yatmakta iken firar ettiği, üç ayrı mahkeme tarafından 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası, 'Kamu malına zarar verme' ve 'Hükümlü ve tutuklunun kaçması' suçlarından dolayı yakalama emriyle arandığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili olarak Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikata devam edilmektedir."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...