Otomobil 'sıfır faizli' krediyle hızlanacak

Otomobil 'sıfır  faizli' krediyle hızlanacak

Ekonomi Haberleri

Döviz kurlarındaki hızlı artış ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışları sebebiyle hız kesen otomotiv sektörü, faiz indirimiyle yükselişe geçecek.

Satışları, geçen yılın ilk 10 ayına göre yüzde 16.18 daralan otomotiv sektörü, 30 aya kadar 'sıfır faiz', 48 aya kadar yüzde 0.7 faiz uygulayarak yıl sonu hedeflerine ulaşmaya çalışacak. Döviz kurlarındaki hızlı artış ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışları sebebiyle hız kesen otomotiv sektörü, faiz indirimiyle yükselişe geçecek. Otomotiv sektörünün satış artırma çabasıyla düzenlediği kampanyalar ise tüketiciye yarayacak. Otomotiv sektöründe üretim ya da ithalatı yapılan araçları satın almak isteyen tüketicilere peşin indirimi, faizsiz kredi ve takas indirimi gibi avantajlar sunuluyor.
Fiat, kasım ayına özel kampanyası ile tüm otomobillerle ticari araçlar için 30 bin liraya 30 ay sıfır faizli kredi imkânı getiriyor. Araçlarda peşin alımı tercih edenlere modeline göre 3 bin lira indirim yapılırken, ticari araç Ducato'yu almak isteyenlere 60 bin lira için 48 aya kadar 0.89 faizli kredi sağlanıyor. nbsp;
Ford, kasım ayı kampanyası ile müşterilerine ticari araçlarda 24 aya uzanan sıfır faiz imkânı, otomobillerde ise 30 bin liraya kadar 20 ay taksitle yüzde 0.69'luk faiz oranları sunuyor. nbsp;
Binek araçlarına, aylık 785 TL taksitle sahip olma fırsatı getiren firma, ticari araçları Transit Courier ve Tourneo Courier modellerinde 24 bin lira için 24 ay sıfır faiz uyguluyor. Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinde 30 bin lira için 24 ay sıfır faiz imkânı sunuluyor.
Peugeot otomobiller 20 bin liraya 20 ay sıfır faizle satışa sunulurken, Renault, kasım ayı boyunca tüm binek otomobillerin satışında 'sıfır faiz' uygulaması yapıyor. Faizsiz kredi avantajını binek otomobiller için 18 bin TL 18 ay, 36 bin TL 12 ay ya da 12 bin TL 36 ay seçenekleriyle sunan firma, Megane HB'yi 44 bin 350 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Kasım ayı boyunca binek otomobile, 48 bin TL'ye maksimum 48 ay vade için yüzde 0.69 faiz oranı ile kredi de kullandırabilen firma, tüzel kişiler ve vergi levhalı serbest meslek sahibi gerçek kişilere kasım ayında satın alacakları binek otomobile hiç peşinat ödemeden, yüzde 0,69 faiz oranıyla sahip olma imkânı getiriyor. Volkswagen ise Facebook sayfasından kampanya kaydı yaptıranlara indirimli satış fırsatı veriyor.

ANA SANAYİ, YAN SANAYİDEN ÖNDE


Yılın 10 ayında otomotiv ihracatının yüzde 57'sini ana sanayi, yüzde 42.34'ünü yan sanayi gerçekleştirdi. Sektör yılın ilk 10 ayında, Avrupa ağırlıklı dış satışlarından 19 milyar 79 milyon 57 bin dolarlık gelir elde ederken, bunun 11 milyar 1 milyon dolarını ana sanayi sağladı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...