Vodafone en çok net abone kazanan operatör

Vodafone en çok net abone kazanan operatör

Ekonomi Haberleri

Son 10 yarıyıldır kesintisiz olarak çift haneli büyüyen Vodafone Türkiye, 2014-2015 mali yılının ilk yarısını rekorlarla kapattı.

Vodafone Türkiye, toplam yarıyıl gelirini 3.6 milyar TL'ye, nbsp;abone sayısını da 20.6 milyona çıkararak bu iki alanda "tarihinde elde ettiği en yüksek seviyelere" ulaştı. Vodafone, 541 bin net abone kazanımı ile de mobil telekom pazarında "en çok net abone kazanan operatör" oldu. Aynı dönemde şirketin faaliyet kârı yüzde 71 artışla 161 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirketin faturalı abone sayısı ise 8 milyona çıkarak toplam abone bazının yüzde 39'una ulaştı. Vodafone Türkiye'nin bu yarıyılda abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu 10.5 puan artışla yüzde 38.6'lık seviyeye yükselirken, data gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 arttı. Kurumsal mobil servis gelirleri de yüzde 20 artış gösterdi. Vodafone CEO'su Gökhan Öğüt, mali yılın ilk yarısında 3.6 milyar liralık toplam gelire ve 20.6 milyon rekor abone sayısına ulaştıklarını ve ikinci çeyrek bazında "en çok net abone kazanan operatör" oldukları bir dönem olduğunu belirtti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...