Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

13 milyon Suriyeli yerlerini terketti!

/ Kaynak: AA
13 milyon Suriyeli yerlerini terketti!

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Orta Doğu ve Kuzey Afrika Büro Direktörü Awad: "Suriye ve Irak'taki çatışmalarda yaklaşık 13,6 milyon kişi yerlerinden edildi"

Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Büro Direktörü Amin Awad, Suriye ve Irak'taki çatışmalarda yaklaşık 13,6 milyon kişinin yerlerinden edildiğini söyledi.
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Awad, yerlerinden edilen Iraklı ve Suriyelilerin sayısının giderek arttığına ve dünyanın, mültecilerin durumuna kayıtsız kaldığına dikkati çekti.
Awad, bir yılda Irak'ta 1,9 milyon kişinin yerlerinden edildiğini anımsatarak, "Suriye ve Irak'taki çatışmalarda yaklaşık 13,6 milyon kişi yerlerinden edildi" dedi.
Suriyeli mültecilerin büyük çoğunluğunun, Lübnan, Ürdün, Irak ve Türkiye'deki kamplarda kaldığını ifade eden Awad, diğer ülkelerin mültecilere kapılarını açması çağrısında bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...