Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

/ Kaynak: AA
G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

DÜNYA Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu'nun, 2015 Dönem Başkanı sıfatıyla, zirvenin ikinci gününde konuşması öngörülüyor.





Avustralya'nın Brisbane kentinde 15-16 Kasım'da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi'ne, Başbakan Davutoğlu, ABD Başkanı Obama ve Almanya Başbakanı Merkel'in yanı sıra çok sayıda ülkeden heyetin katılması bekleniyor
Dünyanın önde gelen liderleri, Avustralya'nın Brisbane kentinde, 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Dokuzuncu G20 Liderler Zirvesi'nde buluşacak.
Uluslararası ekonomik ve finansal sorunların ele alındığı zirvede, Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor.
Başbakan Davutoğlu, 15-16 Kasım'daki zirve için, yarın Avustralya'ya gelecek.
Davutoğlu'nun, 14 Kasım'da, Brisbane Sarayı'nda, "Küresel Gelişmeyi Güçlendirme: G20 Brisbane Zirvesi'nin sınamaları ve Katkıları" başlıklı konferansın kapanışında konuşması planlanıyor.
Ahmet Davutoğlu, aynı gün, Avustralya Başbakanı Tony Abbot, B20 (Business 20) üyeleri ve G20 ülkelerinden bazı CEO'ların da katılımıyla düzenlenecek toplantıya iştirak edecek.
Davutoğlu'nun, Brisbane'deki programı kapsamında, zirveye katılan bazı liderlerle de ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.
Liderlerin, kısa süreli görüşmelerine ilişkin programlarının ise zirve sırasında netleşeceği, bu görüşmelerde uluslararası konuların da ele alınacağı belirtiliyor.
İki gün sürecek zirvenin birinci gününde, "Küresel Ekonomi: Büyümeyi Güçlendirme ve İş Yaratma" başlıklı oturum yapılacak. Daha sonra alile fotoğrafı çekiminde yer alacak liderler, akşam yemeğinde de bir araya gelecek.
Zirvenin ikinci günü ise "Küresel Ekonomik İyileşme", "Enerji" konulu oturumlar düzenlenecek.
Başbakan Davutoğlu'nun, G20 Liderler Ortak Açıklama Kabulü ile sonuçlanacak zirvenin ardından, 16 Kasım'da Filipinler'e geçmesi planlanıyor.
-Zirve için 3 bin kişilik basın merkezi kuruldu
Toplam 4 bin delegasyonun katılması beklenen zirveyi, çok sayıda basın mensubu izleyecek.
Zirveyi izlemek amacıyla, 3 bin gazetecinin Avustralya makamlarına akreditasyon için başvurduğu öğrenildi.
Zirvenin düzenleneceği Brisbane kentinde güvenlik önlemleri de üst düzeye çıkarıldı.


Foto: Wikimedia
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...