'Esad yönetimi tamamıyla tasfiye edilmeli'

/ Kaynak: AA
'Esad yönetimi tamamıyla tasfiye edilmeli'

DÜNYA Haberleri  / AA

Halep'teki ÖSO saha komutanı Halebi: "Esad, Halep'teki güçlerini başka sıcak bölgelere kaydırmak için Halep'te ateşkes planı üzerinde çalışıyor"

Halep'teki Özgür Suriye ordusu (ÖSO) saha komutanı Ebu Ubeyde el-Halebi, "Esed, Halep'teki güçlerini başka sıcak bölgelere kaydırmak için Halep'te ateşkes planı üzerinde çalışıyor" dedi.
ÖSO'nun Halep Askeri Konsey komutanları Birleşmiş Milletler (BM) Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Halep'teki savaşı "dondurmak" için sunduğu girişim hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
Halep'teki ÖSO saha komutanı Ebu Ubeyde el-Halebi, Esed'in Halep'teki güçlerini başka sıcak bölgelere kaydırmak için Halep'te ateşkes planı üzerinde çalıştığını söyledi.
Halebi, "Halep'te rejimle ateşkese varılması, Şam yönetiminin kentteki birliklerini sıcak bölgelere göndereceği anlamına geliyor. Biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Esed buradaki birliklerini başka bölgelere kaydırarak, oradaki kardeşlerimizi öldürmeye devam edecektir" dedi.
Esed rejimiyle hiçbir bölgede ateşkese varmayacaklarını belirten Halebi, şunları söyledi:
"Şam yönetimi Halep'teki güçlerini güney ve daha sıcak bölgelere kaydırmak için ateşkes planını devreye sokmaya başladı. Şahsen Halep'te bir ateşkes planınından yana değilim. Ateşkes şartlarımızdan birincisi, Esed ve yönetiminin tamamıyla tasfiye edilmesidir"
Devrimin başından bu yana resmi kayıtlarda 250 bin kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Halebi, "Bu rakamlar doğru değildir. Ülkede olayların başladığı günden bu yana bir milyona yakın insan hayatını kaybetti. Biz rejimle anlaşarak hayatını kaybedenlerin vebalini alamayız. Rejim düşene kadar mücadelemize devam edeceğiz, ya öleceğiz ya da zafer bizim olacak" diye konuştu.
-"Sahadakiler dışında kimse bizi temsil edemez"
Şefik Ebu Samra da Halep'te rejim güçleriyle muhalifler arasında ateşkesin sağlanması planına karşı olduğunu belirterek, "Tabii ki böyle bir planı ve anlaşmayı kabul etmiyoruz. Bu rejimin yararınadır. Rejim, Halep'teki güçlerini başka sıcak bölgelere göndermek için böyle bir planı gündeme getirdi" ifadesini kullandı.
"Yüzbinlerce kişi devrim uğruna hayatını feda etti" diyen Samra, şunları söyledi:
"Bizi sahadakiler dışında kimse temsil edemez. Bu toprakların asıl sahibi biziz ve son sözü de biz söyleriz. Yakında dışarıda kanlarımız üzerinde ticaret yapanlara da bunu göstereceğiz."
-"Rejimin bir ateşkes planı varsa öncelikle öldürmeyi bırakmalı"
Attar Ebu Meryem ise "Eğer Esed, bir ateşkes planı üzerinde çalışıyorsa, öncelikle öldürmeyi bırakmalı. Rejim Halep'te muhalif bölgelerdeki sivilleri düşünüyorsa öncelikle sivil bölgelere varil bombalı saldırılarını kesmeli" diye konuştu.
Şam yönetiminin hiçbir zaman sözlerinde sadık olmadığının altını çizen Ebu Meryem, rejimin muhaliflerle savaşmak için Afganistan, Lübnan, Irak ve İran'dan milis güçler getirdiğini iddia etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...