Numan Kurtulmuş Fas'ta

/ Kaynak: AA
Numan Kurtulmuş Fas'ta

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kurtulmuş, Fas Devlet Bakanı Baha ile bir araya geldi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kudüs Temas Grubu'nun toplantısına katılmak üzere Fas'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, temasları kapsamında Fas Devlet Bakanı Abdullah Baha ile bir araya geldi.
Başkent Rabat'ta, Kraliyet Sarayı'ndaki komplekste bulunan başbakanlık merkezinde yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.
Kurtulmuş, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bakan Baha ile önceden tanıştıklarını ve kendisinin Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek, "Bugün Kudüs Temas Grubu faaliyetleri çerçevesinde Rabat'ta bulunuyoruz. Kendilerini ziyaret ettik. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüşlerimizi paylaştığımız çok faydalı bir görüşme yaptık" dedi.
"Türkiye ile Fas, mesafe olarak birbirinden uzak olmakla birlikte hakikaten birbirini çok yakın olarak hisseden iki kardeş ülkedir" diyen Kurtulmuş, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün artmakta olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini söyledi. Kurtulmuş, "İlişkilerin çok daha ileri gitmesini istiyoruz. Ticari, kültürel, her alanda ilişkilerimizin daha da ileri gitmesini istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu vesileyle bütün Faslı kardeşlerimize en içten selamlarımı sunuyorum. Türk-Fas ilişkilerinin uzun yıllar en güzel seviyede devam etmesini temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...